2 Temmuz 2009 Perşembe

United'dan Real'e Tokat Gibi Misilleme!

United başkanlık pozisyonuna Perez'i getirebilmek için Real'e £152m.'luk bir teklif sundu! desek güzel olabilirdi ama hayır...

Önce Cristiano Ronaldo'yu, sonra da Karim Benzema'yı Real Madrid'e kaptıran; bunun yanı sıra Ribery'i de kaptırması an meselesi olan United'ın her iki pozisyon için de Real'i çatır çatır çatlatacak transferlerini sizler için BMEİ buldu!

Sir Alex Ferguson'un Türkiye'ye tatil yapmaya gelen scoutlarından Mark Stevenson, Marmaris'te Lakers formasıyla dolaşan bir genç görür. Genç sahilde gayet kıvrak figürler sergilerken Stevenson adeta kendinden geçmiştir. Elin adamı cıbıl memelere bakacağına sahilde bile yetenek avlıyor, işte Türk Futbolu'nun sorunu da bu!

Neyse, konuya dönelim. Hemen gençlerin yanına gider ve bu Lakers formalı çocuğa daha yakın olmak için; 'Ben de oynayabilir miyim?' soru tümcesinin İngilizcesini aksanıyla birlikte şak diye patlatır. Of course'un Türkçe'sini söyleyen çocuklar Stevenson'ı buyur edip; 'Bu ibne daha çömez lan, kaleye sokun bari.' diyerek Stevenson'ı kaleye geçirir.

Bu Lakers formalı çocuğu izlerken; 'Kaleeeee, kaleeee top geliyor lan götoş!' yakarışlarını bile duymazdan gelen, çocuğun tekniğinden ve kale etrafından otuz kere tur atıp topu tersten kaleye bırakmasından (bu hareket onun imzası oluyor. basketbolda da böyle bu.) etkilenen Stevenson; 32-5 biten maç sonrası kendini Marmaris İlkyardım Hastahane'sinde bulur.

Telefon bulduğu ilk anda Sir'ü arar. Telefonu açan Sir; 'Hey Chuck, it's me Marvin! Your cousin! Marvin Berry.' diyen bir idiyotik ile konuşmaya tenezzül bile etmeden kapatır.

İşte o Lakers formalı çocuk giriverir kapıdan içeri elinde çiçeklerle. 'Geçmiş olsun dayıgil, bizim çocuklar biraz uçarıdır. Kusurlarına bakma' der. Muhabbete başlarlar, çocuğun Bulgar göçmeni olduğunu öğrenir Stevenson. Hemen kafasında bu çocuğun Berbatov ile iyi bir uyum yakalayabileceği gibi bir denklem kurar.

Çocuğun ailesinden 'Abla bak Berbatov da orada, bir şey olmaz ya merak etmeyin.' denilerek izin alındıktan sonra United transferi gerçekleştirir.

Sağ açığa aradığı ismi bulan United için sadece Tevez'in yerini dolduracak bir isim lazımdır. Ruud'dan sonra aradığı hem kafa toplarına, hem de ayağına hakim futbolcu bulamayan; Hakan Şükür'ün futbolu bırakmasının ardından bu husustaki tüm umutları sönen United antrenörü Sir Alex'in bir diğer scout'u Marvin Berry Şampiyonlar Ligi fiyaskosunun ardından kendisini kötü hissedip tatile çıkmayan çalışanlardan sadece biridir.

Ofisindeki bilgisayarında yüklü olan FM 2009'da Heading 15, Finishing 15, Off The Ball 14, Pace 15, Bungee 20, Jumping 13 gibi kriterleri doldurup Sir'e teselli hediyesi olarak aradığı pivot forveti bulduktan sonra gösterme niyetindedir.

Database'i Huge yaparak aramasını yapan Berry, Turksportal yamalı FM 2009'unda Çemişkezekspor'da tam da aradığı özellikleri taşıyan birini bulur. Ama en şaşırtıcı olanı da bu oyuncunun özelliklerindeki Favourite Clubs'da Manchester United yazıyor olmasıydı belki de.

Heyecanla Sir'in çağrı cihazını inleten Berry, Sir'in Manchester United George Best tesislerine gelmesinin ardından ona bu genç yeteneği gösterir. Gözleri parlayan Berry; 'İşte aradığımız tam da bu!' der. Yaşlı İskoç işinin ehlidir; 'Work Rate'i düşük gibi sanki biraz yahu' der, çenesini kaşıyordur o sırada. 'Adam edebileceğini düşünüyorsan alalım.' demeyi de ihmal etmez.

Bunu duyan Berry, bonservisi elinde olan bu genç yeteneği orijinal Beatles plaklarıyla takıma katılmak için ikna eder. İrlanda asıllı oluşu ise Work Permit gibi bir sorun ile karşılaşmayacaklarından ötürü daha da bir güzeldir United için. İngiliz Bürokrasisi ile uğraşılmaz bu devirde!

Her yetenek, kendi öyküsü barındırır. Belki de bunların en güzel olanları tesadüfler sonucu bulunanlardır. Sefil hayatlarından çıkarılıp, birden üne kavuşturulanlardır. İşte onlardan ikisi, Svetlin Harikov ve Douglas McGiven.

Bir gece yarısı operasyonuyla bizzat United uçağıyla havaalanına indirilen, boyunlarına United atkıları sarılacak kadar taraftarları çileden çıkartan iki genç yetenek... Bu adamlara dikkat edin, bunlar United'ın geleceği olacaklar.

Belki bir gün Svetlin Paris'i emerken, Douglas Adriana'ya gömecek ama asıl olan oynadıkları futbol olacak. Dedik ya her yetenek kendi öyküsünü barındırır, işte bu çocuklar sefil hayatlarından çıkagelip sadakatin, United aşkının ne olduğunu herkese gösterecekler.

TRANSFERLER HAKKINDA NE DEDİLER?

"87' was a great year for United, because Svetlin was born. Suck a hard English dick you Spanish bastards!"

Guardian

"I'd give all the champagne i've ever drunk to be playing alongside him (Douglas) in a big European match at Old Trafford. Fuck you Madrid!"

George Best

Fotoşop Esansı: Gürkan 'Orange' Menteş

4 yorum:

Orange dedi ki...

00:48'dir şu işe başlama saatimiz. fikir doğuş'tan çıktı. ben hani fotoşopu yapalım, press release gibi geçelim diyodum kendi kendime ama doğuş bildiğiniz boşaldı. süper lan, süper.

Sir Douglas McGiven dedi ki...

:vıcıkvıcık:

Sheed dedi ki...

"çocuğun tekniğinden ve kale etrafından otuz kere tur atıp topu tersten kaleye bırakmasından (bu hareket onun imzası oluyor. basketbolda da böyle bu.) etkilenen Stevenson"

Saban dedi ki...

Ahahaha, "Berbatov da orada"...Geberdim resmen, şaheser olmuş.