6 Temmuz 2009 Pazartesi

Kan Çıkar !!!

NBAde bu sezonun sloganı "It's Amazing" yerine "There Will be Blood" olacakmış, daha doğrusu olsa güzel olur. Transfer sezonunda görüşmeler başladı. İmzaların atılması için 8 temmuz bekleniliyor fakat şu ana kadar 'prensip' anlaşmasına varılmış hamleler bile bu slogan için başlı başına yeter.

Son şampiyon Lakers Artest'i kadrosuna kattı, Ariza'yı Houston kapınca. Cleveland zaten takasla Shaq'ı kazanmıştı. Shaq gelir gelmez kendine lakabı buldu ve hemen arkasından "Görevim Kral'ı korumak" dedi. Spurs de son kurşunlarını Richard Jefferson takası ile kullanmak üzere yola çıktı. Tüm bunlardan sonra Celtics'in üç silahşörleri ve GM Danny Ainge uçağa atlayıp Rasheed Wallace'ı ikna için Detroit'e gitmişlerdi. Onlar da Boston'a Rasheed'in sözü ile döndüler.

Seneye gerçekten kanlı play-off maçları izleyebiliriz. Batı'da Artest-Kobe-Gasol, Billups-Melo-Nene, Duncan-Parker-Manu-Jefferson. Doğu'da ise Howard-Carter, Pierce-Garnett-Wallace-Allen, Lebron-Shaq-Mo(?)...

Şöyle bir düşünüyorum da Doğu finallerinde Lebron'un yanında bir Shaq'la Wallace ve Garnett'e kafa tutmasını veya Howard-Carter ortaklığının bunlardan birini yine finale gelmeden yaraladığını. Batı'da ise Artest-Kobe çılgınlığının Spurs'un son savaşında neler yapacaklarını. Off ki ne off.

En güzeli de sakatlıklar veya süprizler olmazsa son yılların en şaaşalı finallerini izleyeceğiz. Kobe karşısında Shaq ve Lebron, ya da yine bir Celtics-Lakers rekabeti, Artest-Wallace manyakları karşı karşıya. Belki de Duncan Garnett ve Wallace'a karşı tek başına. Çok fazla favori takım var ve her favori takıma All-Star takımı havasında kendi çapında. Gerçekten bu yıl zevkli olacak.

Not: Yazıda Spurs, Lakers, Denver, Orlando, Cavs ve Celtics üzerinden bahsettim genel olarak, en büyük favoriler oldukları için. Diğer takım taraftarları belki biz final oynayacağız lan, nerden biliyorsun demesinler. Favoriler bu takımlar işte.

Fotoğraf: Rhona Wise

2 yorum:

Sir Douglas McGiven dedi ki...

not için teşekkürler ismo.

Saban dedi ki...

Nerden biliyosun lan!