29 Temmuz 2009 Çarşamba

Velespit

Ancak okul bitince bisikletini dışarıya çıkartabilen Türk gençleri olarak, aşağıdaki resim doğal olarak birşey ifade etmeyecektir. Ama eloğlu düşünüyor, otomobil yerine bisiklet geliştirmeye bakıyor.



Bu bebeğin adı WATT. Adından da anlayabileceğiniz gibi elektrik enerjisi üretip, bunu tekerleklere iletiyor. Tabi enerji üretmesi için, öncelikle pedal çevirmeniz gerekiyor. Siz pedal çevirdikçe, ürettiği enerjiyi tekerleklere ileterek bisikletin gitmesini sağlıyor. Ayrıca direksiyonda (gidon) bir USB girişi bulunuyor. Buradan da GPS çalıştırabiliyor, cep telefonu şarj edebiliyorsunuz. Ayrıntı burada.

Tabi bu bir prototip, henüz seri üretimi veya satışı yok. Bu konuda Bisan'ı ve Toscano'yu göreve davet ediyorum.

Bu arada, Türkiye Devleti'nin hibrid araçlara vergi kolaylığı sağlamadığını (Kyoto yürürlüğe girdiğinde sağlaması bekleniyor, neden bekleniyorsa!) ve yakında piyasaya girecek Toyota Prius'un Amerika'daki 20.000 dolarlık fiyatının aksine, Türkiye'de 80.000-100.000 lira arası bir fiyata satılacağını biliyor musunuz?

1 yorum:

JJShamrock dedi ki...

Diğer devletler bu tür araçları satmak ve çevreye katkı da bulunmak adına türlü türlü kolaylıklar sağlarken, Türkiye'de ise normal araçtan daha fazla para vermek, bizim devlete yakışan bir şey.