25 Temmuz 2009 Cumartesi

Savaşma Seviş Kupası

Açıkçası şu yaz sıcağında, cehennem gibi sıcak hava üfleyen bir laptopun karşısında maç izlemek akıl karı değil. Ama doğumgünümde yapacak daha iyi bir işim olmadığı için Beşiktaş-Lyon maçını izlemeye koyuldum.

İlk yarı hakikatten işkence gibiydi. Maçın genelinin can sıkıcı olması bir tarafa, atak yapan sadece Lyon'du. Özellikle Michel Bastos, sol kanatta çok etkili ataklar yaptı. Ederson çok net bir gol kaçırdı. İkinci yarı ise daha hareketliydi. Lyon'da Pianic ve Kallström çok hareketliydi. Golü, Tello'nun kendi ceza sahamız önünde topu ayağında çok tutmasından yedik. Kallström'ün vuruşu güzeldi. Fakat Nobre girdikten sonra, hücum biraz daha hareketlendi. Ernst ve Fink de öne çıkmaya başlayınca, son 15 dakika tamamen Lyon yarı alanında oynandı oyun. 82'de İsmail ceza sahasının sol köşesinden müthiş bir şut çıkarttı, Lyon kalecisi Vercoutre kornere çeldi. Kazandığımız kornerde Sivok'un kafasını Pianic çizgiden çıkardı. Ondan sonraki kornerde Nobre kafayla golü attı.

Erhan Güven istekliydi, sağ kanatta gitti geldi, ama kademe konusunda İsmail gibi biraz çalışması gerek. Ferrari-Sivok ikilisinin de henüz birbirlerine alışamadığını gördüm. Özellikle ilk yarı, Lyon arkaya her top attığında tehlike oldu. Ama ikinci yarı daha derli topluydular, genel olarak Ferrari için olumlu bir görüş edindim. Bobo-Holosko-Yusuf etkisizdi; Nobre çok istekliydi, yarım saat boyunca bastı, şut çekti, hatta savunmanın arkasına çok güzel bir pas attı. Tello, çok göze batmasa da iyi işler yaptı.

2 yorum:

SirEvo dedi ki...

Bir Bobo'ya bakıyorum, bir de Nobre'ye bakıyorum.
Aradaki fark dağlar kadar.
Nobre bu sene inşallah ilk11 oynar da, Bobo'nun bizi kanser etme hevesi kursağında kalır.

Onun dışında, İsmail'e verilen paralar helal olsun. Bu yıl bütün maçları izleyen biri olarak, sol tarafımızdan nefret etti resmen. Fakat İsmail iyi işler yapacak, tabii Deli İbo izin verirse.
Denizli, önümüzdeki yıl kaptan İbo demeye devam ediyor ama böyle gencecik bir yeteneği kesmeyle kaptan olacaksa, yazıklar olsun onun kaptanlığına..

Beercholic dedi ki...

Doğum gününüz kutlu olsun bu arada.