4 Temmuz 2009 Cumartesi

Kurtar Beni Sir

Sınav dönemi boyunca uzak kaldım blogdan biraz, derken bomba iki transferle döndük hehe. Bomba derken çok acayip süper transferler manasında değil tam olarak, şaşırtıcı demek daha doğru olur.

Önce United'dan başlayalım. Valencia 7 numarayı alacak mı diye sorarken Benzema transferini de müjdelemiştim bir nevi ama Perez patlattı içimizde, bir de Zidane tabii. Son güne kadar her yerde Benzema transferi bitti deniliyordu ama Zidane kafasına girmiş adamın, son gün Real Madrid'e gitti. Transfer açıklandıktan sonra birkaç saatlik bi yalanlama süresi olmuştu hatta o sürede United bi atak yapmış ama nafile. Perez'e yan bakılmıyor arkadaş.

Her neyse bu transferden sonra forvete kimi alıcak Sir diye düşündüm ama aklıma kime gelmemişti. Ya Wellbeck- Macheda genç ikilisine şans verecekti ya da fena bi sürpriz yapacaktı. Ben Huntelaar olabilir demiştim kendimce, çünkü o da Real'e gitmeden önce çokça anılmıştı. Fakat Sir en büyük sürprizi yaptı ve Owen'ı takıma kattı. Bence güzel transfer herşeyden önce. Tabii Ronaldo ve Tevez'in gidişi sonrası hayalkırıklığı oldu biraz ama genel manada güzel. Nesi güzel lan adam ölmüş diyenler olabilir, o yüzden nedenlerimce açıklıyorum.

United için nesi güzel;

Tevez-Berbatov-Rooney üçlüsü varken kimin yedek kalacağı hep sorundu. Tevez bunu beğenmedi gitti. Yerine yine önemli paralarla yıldız bi oyuncu gelse o da aynı sorunları yaşayacaktı. Ya Berbatov ya da yeni gelen yedek kalmak zorunda kalacaktı yani. Owen bunu dert etmeyecektir. Bir nevi yeni Solskjaer rolü üstlenecek Owen. Bu açıdan United adına güzel ekleme. Kenarda güvenilebilecek ve kenarda olmayı dert etmeyecek bi yedek. Her zaman iyidir.

İkincisi bonservissiz ve performansa göre söleşme imzalanmış olması. Owen 2010'da son gösterisini yapmak istiyor milli takımla ve o kadroya girmek için kendii göstermek isteyecektir. Gösterirse United kazanır, gösteremezse United kaybetmez.

Owen için transfer neden güzel dersek;

Birincisi milli takıma girmek için bundan daha güzel bi takıma gidemezdi. Son şampiyona katıldı, Hull City, Stoke City gibi takımların adı geçerken. Daha fazla göz önünde olacak United'da. Bir de goller gelirse değmeyin keyfine.

Bir de burda Rooney ile iyi bir ikili olabilirlerse, Capello daha da heyecanlanabilir milli takım için. Bu da bi avantaj. Milli takımın forvetteki belli olan tek oyuncusu Rooney, yanına destekçi lazım. Owen o rolü kapabilir.

Son olarak da Owen burda kendini toparlayıp, biraz katkı verebilirse güzel bi kontrat kapabilir ilerleyen yıllar için, ya United'tan yada başka bir takımdan. Yani yeniden doğmak için güzel bi yer, Sir'in kolları. Hadi bakalım.

Son olarak da şunu belirteyim, Owen son yıllarda pek maç oynayan adam değil düzenli sakatlıkları yüzünden. Oynadığı zamanlardaki gol oranı gayet güzel ama. İşte burda kendisine gelecek güven, güzel bi başlangıçla geri dönebilir. Ben öyle olacağına inanıyorum. 2-3 kritik maçta gol atsa, toplam da 10 gol atsa yeter her iki tarafa da. Owen da heyecanlı, onu görmek isteyenler de. Neler göreceğiz bakalım, eski usta işi goller mi, düzenli sakatlıklar mı?

1 yorum:

Sheed dedi ki...

obertan geliyür..