17 Temmuz 2009 Cuma

Bi' Nintendo Vardı Ne Oldu Ona?

Geçen gün balkonda sigara içerken Allı Güllü satan bisikletli bir amca gördüm aşağıda. Zaten benim bildiğim hep bisikletlidir onlar... Ama yıllardır görmüyordum, düşün ki ben bile çocukluğumu bu bize ait kültürün son demlerinde yaşadım. Düşün ki, benim çocukluğumda mahalle mahalle dolaşan simitçiler vardı, onlar bile kalmadı. Allı Güllü satıyor lan herif... İnsanın ağzının orta yerine çakası geliyor aşağıya inip de. Bonibon, Jelibon falan satsana kardeşim!

Hah, işte o adamı görünce dedim ki, eskiye dair bir şey düşüneyim. Geçenlerde Samed'lerin, (Dolayısıyla Yasin Abilerin) evinde hâlâ cilliop gibi bir Nintendo'nun durduğuna şahit oldum. Oyunlarıyla bilmem nesiyle... Hemen Samed-Mahmud ve Yasin triosuna 'manyak mı lan bunlar?' gözüyle baktım tabi. Sen senelerce oyna ama hâlâ üstünde çizik olmasın... Olacak iş değil!

Üstündeki Nintendo yazısı çıkmayı bırak, solmamış bile lan! Ha onlara o gözle baktım belki ama, ne çılgınlar varmış. Ufak bir araştırmadan sonra ortaya çıktı. Yuh ulan, ben iki sene sonra kırdığım için çöpe atılmıştı o Nintendo...

Manyak falan dedim ama tabi affınıza sığınarak, iyi anlamda söyledim tabi. Hani BeatleMania, İlhanMania gibilerinden. Fanatiklik olarak. (Sıçtıklarımı sıvıyorum şu an.) Bugüne kadar saklayabilmiş olmak büyük marifet.

Paragraf aralarına attırdım hoşuma giden Nintendo ile ilgili fotoları. Şaban'la Gürkan Casino'ya iniyorlarmış, ben de gideyim akşamı boş geçirmeyelim. Hadi iyi geceler blog takipçileri.

2 yorum:

cavs dedi ki...

allı güllü nedir acep ya?

Sir Douglas McGiven dedi ki...

http://80.237.205.52/r/2008/01/20080106_1199577396_72w6h8nar1-b.jpg

budur