20 Eylül 2009 Pazar

Tremendous Match So Far!!!

Premier League'de zirvedeki 4 takımın birbirleriyle oynayacağı maçların ilkinde, Manchester Derbisi'nde yıllar sonra hem derbi gibi derbi hem de harika bir maç izledik. Haftalardır İngiltere'de konuşulan bir maçtı. Tevez'in City'e transferi sonrası Manchester caddelerindeki posterler, City'nin yıllar sonra iddialı bir kadro kurması ve lige süper başlaması... Maç öncesi iki takımdan da açıklamalar geldi tabi. Sir; City ile gerçek bir rekabetimiz yok, çünkü City'nin kazandığı bişey yok demeye getirdi, Tevez Old Trafford'da iyi karşılanmayı beklediğini söyledi... Giggs de Twitter üzerinden hayatındaki en önemli maçlardan biri olduğunu ve mutlaka kazanmalarını gerektiğini açıkladı. Maç öncesi yapılan açıklamalar ve İngiltere'deki atmosfer sonrası belki de sezonun en önemli maçlarından biriydi bu maç. Öyle de oldu.

İki devrede de erken gelen goller, Bellamy'nin harika şutu, Giggs'in müthiş performansı, Shay Given'ın kurtarışları diğer tarafta ise hatalı gollerine yenisini ekleyen Foster... Bir bayram gününü harcamaya fazlasıyla değecek bir maç. Tevez alkışlanmayı bekledi belki ama bol bol ıslıklandı ve yuhalandı. Tevez'i United'daki iken çok severdim hatta transfer döneminde de Douglas'la çok tartışmışızdır. Gitmemesinin istedim hep ama gider gitmez yaptığı açıklamalar kalıbının adamı olmadığını gösterdi. Bu yüzden yediği ıslıkları hak ettiğini düşünüyorum. City bu takımla Arsenal'in yerini rahat kapacağı gibi bu şekilde devam ettikleri takdirde ilk 2 şansları yüksek bana kalırsa.

City gerçekten güzel takım olmuş. İlk kez izleme şansım oldu. Eksiklere rağmen ikinci yarıdaki soluksuz geçen United baskısı dışında oldukça iyi durdular. Sezon başında yeni kurulan bir takıma göre gerçekten derli topluydular sahada. Tabi bunun en büyük sebepleri Mark Hughes gibi bir hoca ve premier ligin kalbur üstü oyuncularının transfer edilmesi. Maçın hakkı United'ındı ama oynanan uzatma sonrası gelen gol ortalığı biraz karıştıracaktır. Owen golü attığında Hughes saati göstererek hakeme koşuyordu.

United'da ise savunma gerçekten alarm veriyor. Geçen yıl 15 maç maç gol yemeyen savunmadan eser yok sahada. Tabi kalede VDS yerine şuursuzun tekinin olmasının da bunda payı var ama İngiliz futboluna Foster'ı kazanacağız diye takımı ateşe atmanın manası yok. Devre arasında adam akıllı bi kaleci transferi şart. Ferdinand'ın Bellamy'e verdiği pas da yakışmadı. Bellamy inanılmaz bi deparla, iğne deliğinden golü buldu tabi. Ferdinand'ın da sürekli sakatlıkları düşünülürse Pique'nin satılmasının pişmanlığı ve savunmaya transfer gerekliliği ortaya çıkıyor. Giggs bugün inanılmaz oynadı. Sanki 35'inde değil de Arsenal'e FA Cup'ta o golü attığı yaşta gibiydi sahada. Evra ile birlikte City sağ kanadını delik deşik ettiler. Berbatov şanssızdı, gol olmadı. Fletcher da her geçen gün favori oyuncum olma yolunda ilerliyor. Roy Keane gitti gideli böyle adam gelmemişti bu takıma. 2 de gol atarak ekstra katkı yaptı.

United ilk derbiyi unutulmayacak bir maçla aldı. İkinci yarıdaki maç City'nin sahasında daha güzel bir maç olursa kimse şaşırmaz.

fotoğraf: Guardian

1 yorum:

Sheed dedi ki...

fletcher'ı kaç senedir söylüyoruz.. fletcher-carrick olmalı bu takımın orta ikilisi.. ama bu sezon carrick çok formsuz, anderson veya scholes seçimlerini de anlayabiliyorum..

owen da mancunia cumhuriyeti'nin bi vatandaşı oldu.. hoş geldi..

fakat öte yandan çok sevdiğim hughes itirazlarında haklı gibi, hakem çok fazla avantaj tanıdı son topa.. city'nin kontrolüne bikaç kez geçmişti oysa ki..

ufak düzeltme: rio baba petrov'a kaptırıyor topu.. güzel atıyor bulgar da bellamy'nin önüne.. ne geliyorsa başımıza sizin çocuklardan.. bulgari..