26 Eylül 2009 Cumartesi

Tatangalar: Sevdanın Ligi Mi Olur?

Taraftar gruplarını genelde içlerinde barındırdıkları çapulcular, üç kuruşluk adamlar yüzünden sevmem. Kendi şehrimin takımının taraftar grubuna da bu yüzdendir uzak oluşum. Tatangalar, sıkı sıkıya bağlıdır takımlarına ama amacı taraftarlık olmayan, sokakta önünü kesip, laf atıp arıza çıkartıp da akabinde; 'Ben Tatanga'yım abisi' diyebilen, en ufak kişisel kavgasında hemen Tatanga arkadaşlarını çağırabilen tipler benim için taraftar değildir. Bunları içlerinde barındıran gruplar da grup değildir aynı zamanda bana göre.

Şahsi sorunlarını Tatangalara mal etmeyeceksin ya da hangi taraftar grubuna mensupsan... Bu türler bu tür grupların içinde barınabildiklerinden ötürü Tatangaları da pek siklemem. Amma velakin;

Bu bizim şehrin taraftar grubu kendileri hakkında film çekileceğini duyurmuş. Yazılan ve açıklanan metin bana biraz amatör gelse de, belgesel yapılıyor değil de yaptırılıyormuş gibi dursa da edinip de saklamak gerek. Hatta Türk futbolunun diğer taraftar gruplarının da hakkında böyle bir belgesel olsa çok da güzel olma mı? Ben mesela isterim, Çarşı grubunu başından bugüne kadar derinlemesine anlatacak bir belgesel. GFB, UltrAslan falan tırt gelirler bana mesela ama tanışmışlığım, efendime söyleyeyim haklarında çok bir bilgim de yok. Alsın biri çeksin, öğrenelim, bilelim. Bu yüzden tebrik etmek gerek yapılıyor ya da yaptırılıyorsa da Tatangaları...

Son olarak; yönetmeni de öyle bir yağlayıp ballamışlar ki Spielberg'ün yeni projesi sanacaktım okurken. Şahan Film'den kasıt olarak da Paramount Pictures... Neyse ya salla...


Tatangalar,Sevdanın ligi olur mu?
VE TATANGALAR FİLM OLUYOR!

Sakaryaspor’un en büyük taraftar grubu olan “Tatangalar” film oluyor. Aynı isimli filmde taraftar kendilerini ve anılarını anlatıyor. “Tatangalar, Sevdanın ligi olur mu?” çok yakında…

Birçok tanıtım, reklam filmi, kısa metraj ve son olarak “Okuldan Sonra” isimli dizi ile yıldızı parlayan yönetmen Yusuf Emre Şimşek ve ekibi muhteşem bir belgesel-araştırma için tekrar sahnede.

İnanılmaz bir şekilde taraftarlardan etkilendiğini ifade eden Şimşek, “Onlara, onları anlatabilen bir şeyler üretme çabası içerisindeyiz. Amacımız bu efsanevi topluluğu ölümsüzleştirebilmek. Tarih bu destana, bu sevdaya tanık olmak zorundadır.” dedi. Özellikle “Bizim için ölümüne” sloganını defalarca izleyen yönetmen tribün liderleri konusunda da araştırma yapıyor.

Muhteşem tribün şovları ve takımlarına olan bağlılıkları ile bu kez konu Sakaryaspor taraftarı. Geçmişi, geleceği, sloganları, marşları ve yeni olgularıyla arka mahallede kalan tribünlere farklı bir bakış açısı, çünkü onlar takımları mahalle maçına dahi çıksa kaldırıma çıkar “Ölümüne Sakarya” diye bağırır. Çünkü onlar “Adapazarlılar…”

Bir futbol takımının ne kadar sevilebileceğinin göstergesidir, Tatangalar. O kadar çok sevmişler ki bu takımı mühim değil şampiyonluk ya da küme düşmek, asıl hedef gözden düşmemek. İnançla birbirine bağlı olan bu taraftar kitlesi hiç şüphesiz en büyük zaferleri yaşayacaktır.

Yusuf Emre Şimşek ile Hikmet Sungur’un metin yazarlığını yapacağı filmin genel koordinatörü Murad Zaloğlu.

Ayrıca film ile birlikte büyük Sakaryaspor’a yeni yazılmış ve bestelenmiş, taraftarını coşturacak bir marş hediye edilecektir.

Şahan Film Sanat’ın son bombası, “Tatangalar, Sevdanın ligi olur mu?” çok yakında…

3 yorum:

Kayrakli dedi ki...

dışardan bakınca çok delikanlıyız havalarındadırlar, ha vardır elbet öyle olanları ama çoğunluğu 10-18 yaş arası-abartmıyorum- neyin ne olduğunu bilmeyen çoluk-çocuktur. dougy ninyazdıklarına tamamiyle katılıyorum.

belki çarşıda böyledir, gfb de, ultraslan da. içlerinde olmadığım için bilemiyorum.

otoboka karşı olmakla, paralı başkanlarına şakşakçı olmakla, şaibeyi kendileri yapınca susmakla taraftar olunmaz.

kutay dedi ki...

tribün grupları bir zamanların ülkü ocağı gibi hareket ediyor. mahalllede kavga cıkınca dayak yememek için, sağı solu, siyaseti bilmeyen bebeler ocaklara doluşurdu. sorsan nihal atsız'ı bile bilmezlerdi. trıbun grupları da o hesap işte, sorsan cevat prekazi'yi bilmez ama kavga oldu mu "ben ultraslan"ım derler.
kız kavgası nedeniyle tribünden arkadaslarını toplayıp okul önü bekleyen gs atkılı gençleri çok gördüm. veya tribünde, okulda yaşanan meseleler nedeniyle kavga edenleri.
uzun bir konu, çarsının belgeseli yapılı sanırım, gfb de herhalde imkanı olursa yapar, aziz yıldırım'a karsı propaganda yurutmek için, ua ise değil belgesel, reklam bile çekmez.

Görünmez dedi ki...

Hafız işte bundan sen Tatanga değilsin.
Yok çarşı yada yok gfb de yok ulturaaslan yok fırt demişin eğer bu şehirliyim diyorsan takımın Sakaryaspor ise sende bir tatangasın ve öylede olman gerekiyor 2. bir grubumu var bu şehrin yok hafız ayık olacan istersen gel teke teke çıkarız fark yapmaz hafız.
Biz Adabazarlıyız.