10 Eylül 2009 Perşembe

Oruç Tutmak

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi psikiyatri polikliniğine başvuran hasta ve yakını,oruç tutmadığını öğrendikleri doktorun kendilerini muayene etmesini reddederek, “Müslüman doktor” talebinde bulundu. 8 Eylül Salı günü, II. Basamak nevroz polikliniğinde, muayene odasına giren hasta ve yakını masada duran bardağı göstererek doktora oruç tutup tutmadığını sordu. Olumsuz yanıt alan hasta ve yakını Müslüman doktora muayene olmak istediklerini söyledi.

Bunun üzerine bölümde sorumlu uzman hekimlerden biriyle görüştürülen hasta, kendisine bu gerekçeyle hekim değiştirilmesinin mümkün olmadığını anlatmaya çalışan doktora; “siz kefende mi oruç tutacaksınız” diyerek, sırasını bekleyen diğer hastaların önünde doktoru tartaklamaya başladı. Çalışanların araya girmesiyle de yatışmayan hasta küfür ve hakaretlerine devam ederken; hastanın yakını da çok sayıda siyasi içerikli tehditte bulunarak, başhekimliğe şikayette bulunacaklarını belirtti.
Ne desen boş, buna kızsan öbürüne ne diyeceksin? Öbürü dediğim de, bu hikayedeki karakterlerin yerlerini değiştirince ortaya çıkan zaten.

Hepimiz kardeşiz, haydi neyimiz varsa açalım diyenler açtıkça çükünü sürtmeye devam ediyor kıçımıza... Bugün o mecliste olmayı haketmeyenler sadece pişmiş kelle gibi sırıtıp, PKK aşağı PKK yukarı demekten başka bir şey bilmeyenler değil. Yalnız değiller bu alemde...

Ulan bölüne bölüne Amipten farkımız kalmadı, hâlâ sevgi dostluk kardeşlik... Çok zamansız gittin M.J., çok...

1 yorum:

Saban dedi ki...

bi de Selimiye Cami'ndeki çeşme suyunu, şifalı diye eve götürenler var. Tenis raketiyle dövmek istiyorum bu kişileri.