2 Ağustos 2009 Pazar

Bursaspor 2009-2010

Bursaspor bugün 2009-2010 sezon açılışını yaptı. Fakat son yıllara ve sezon içinde oynanan maçlara göre yok denilebilecek kadar az bir taraftara karşı yapıldı tören. Peki neden? Çok basit; başkan ve yönetim kurulu yüzünden. Yıllar yılı her sezon açılışı öncesi İtalya'dan bi takım gelecek, Avrupa'nın önemli takımlarından biri gelecek deyip son gün Özhan Canaydın'ın Bursalı ve şeker gibi adam olmasından dolayı Galatasaray gelirdi açılışa. Yönetim beklentiyi yükseltince Galatasaray da kesmiyordu artık taraftarı doğal olarak.

Bu sezon öncesi de yine İtalyan bir takım geliyor furyası başladı yönetimde. İnsanlar da heyecanlanıyor tabi. Sonuçta yönetim dediklerini yapıyor gibiydi, transferler, Sercan'ın satılmaması falan. Bir yönetici çıkıp Roma ile görüştük ama takvim kendilerine uymadığı için gelemeyeceklerini ilettiler dedi. E şimdi taraftar ne yapsın, adama Roma gelicekti takvim uymadı gelemedi diyosun. Adam da heyecanlanır tabi başka bir takımın takvimi uyar nasılsa diye. Bu sebeple beklentilerde Fiorentina, Palermo vardı. Hatta son güne kadar Palermo geliyor gibiydi. Ama son gün açıklandı ki açılış maçındaki rakip Vestel Manisaspor. E şimdi ne yapsın taraftar da. Bi de biletleri en ucuzu 20 liradan başlaynca böyle 3000 kişiyle sezon açarsın tabi. Kusura bakma.

Yani taraftar olarak transfer bekler insan, stad bekler. Bu yönetim bunları yapıcak gibi en azından transfer konusunda sezonun en güzel transfer hamlelerini yaptılar. Hele ki son çıkan Vederson haberi de doğruysa cillop gibi takım oldu. Bunlar için de para gerek, bilet almak, maça gitmek lazım ama biraz da enayi yerine konulduğunu düşününce insan gitmek istemiyor. Roma nere Manisa nere? (Manisasporluları tenzih ederim) Ha bir de Ertuğrul Sağlam'ın yeni transferleri hazırlık maçlarında pek oynatmama sorunsalı da var. Yeni transferleri görmek istiyor insan oynarken, onun heyecanı var. Ama sürekli aynı adamlar geçen yıldan beri. Birazcık da bu işleri öğrenmek lazım. Bu tip 3000 kişilik maçlara ve açılışlara alışık değil Bursa. Ben insanlar nasılsa gider, ben tepkiliyim arkadaş gitmeyecem dedim ama insanlar da öyle düşünmüş çoğunlukla demek ki. Neyse haftaya Kasımpaşa maçında tribünler full çeker yine, affettirir taraftar kendini. Güzel bi takım oldu Bursa'da, hakkını vermek gerek.

Fotoğraf: ajansspor.com

Hiç yorum yok: