23 Aralık 2009 Çarşamba

John Terry

Jonh Terry'i sevmem. Chelsea'ye olan sevgisine, liderliğine, büyük kaptanlardan biri olmasına ne kadar saygı duysam da sevdiğim futbolcular arasında değil. Neden sevmediğimin belli sebepleri yok aslında ama ilk aklıma gelen, 2008 Moskova'da takımına şampiyonlar ligi kupasını getirebilecek penaltıyı kaçırdıktan sonra milli takımla çıktığı uydurma bi hazırlık maçında attığı gol sonrası verdiği; "ben büyük maçların oyuncusuyum" demeci. Çoğu kimse bu lafı yememiştir ama yine de 3-5 gün arayla böyle bi demeç vermek akıl işi değil.

Bir de Chelsea İngiltere'de 50 yıl sonra şampiyon olduğundan beri her yıl şampiyonlar ligi kura çekimi öncesi verilen ödüllerde Chelsea ne yaparsa yapmış olsun en iyi defans oyuncusu ödülünü Terry'nin alması. O dönemden beri CL'nin en başarılı takımlarından biri Chelsea'dir, orası doğru fakat bir yılda kupa alan bi takımdan yahut göze batan bir oyuncuya verilmez ödül anlamadım.
Terry ile ilgili son öğrendiğim olaysa şu; Fifa yılın futbolcusu ödülü için oy verme hakkı milli takım teknik direktörleri ve kaptanlarında var bildiğimiz gibi. İngiltere kaptanı Terry'nin oyları ise Drogba ve Ballack. Üçüncü kime oy vermiş bilmiyorum ama gerek de yok bu oylardan sonra. Lampard falan dese yine anlarız belki bi şekilde ama kimse Ballack 2009'da dünyanın en iyi ikinci topçusuydu demesin lütfen.

Bu haberi de bi forumda okudum doğruluk payı nedi bilmiyorum, güvenilir bi yer olmasına rağmen. Doğru değilse kendisine özür borcum olsun, aramızda yine de bişey değişmez.

2 yorum:

Orange dedi ki...

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/12/22/article-0-07AF866E000005DC-442_468x2968.jpg

Sheed dedi ki...

http://www.redcafe.net/f15/john-terry-photoshopped-204353/