7 Aralık 2009 Pazartesi

"At guard, from Georgetown University ..."

Bundan 3 yıl önce Philadelphia Daily News'in kapağında böyle yer almıştı Iverson. 8 Aralık 2006’da alınan Wizards mağlubiyeti sonrası takas edileceğini herkes biliyordu artık.

2 maçtır oynatılmayan Iverson için organizasyonun başındaki isim Ed Snider’ın bu maçın devre arasındaki açıklaması “Onu takas edeceğiniz” olmuştu. Snider’ın demeçlerinde, Iverson’ın yapılan toplantıda kendisinden takasını istediği yer alıyordu. 19 Aralık’a kadar hangi takıma gideceği hakkında sayısız dedikodu çıktı, ismi anılmayan takım neredeyse kalmamıştı. Sonunda Andre Miller ve Joe Smith karşılığında Nuggets’a gönderilerek resmen bir devri kapatmış oldu Snider, Philadelphia şehri adına. Sonrasında suskunluğunu bozan Iverson’ın takasını istemediği, takımda değişim gerektiği hakkında konuştuklarını söylese de değişim onun takasıyla gerçekleşmiş oldu. Iverson haklıydı, zira takım 5-13 ile felaket bir görüntü çiziyordu, tıpkı bu sezon sadece 5 galibiyet alabilen ve 9 maçtır üstüste kaybeden takımın çizdiği gibi. 2006’da kötü gidişe dur demek, yeniden yapılanmak için gönderilen Iverson 3 yıl sonra yine aynı takıma bu kez o kötü gidişi durdurmak için geri geldi.


Sixers Iverson'ın gidişiyle yeni bir düzen kurmak için gerekli tüm şartları sağlamıştı. Takasta alınan Joe Smith'in ve daha önce emekli olan ya da kontratı satın alınarak gönderilen oyuncuların biten kontratları salary'de güzel bir yer açarken Andre Miller da geçiş döneminde Sixers'a düzgün basketbol oynatabilecekti. Hikayenin diğer tarafında Iverson’ın Denver’a yeni bir hava getirmesi bekleniyordu.

Sixers denedi, Miller ile koşan, pes etmeyen bir takım oluştu, gençler kendini göstermeye başladı.

Nuggets denedi, Carmelo Anthony ile birlikte ligin en skorer ikilisini oluşturdular.

Sixers denedi, Andre Iguodala ve Elton Brand üzerine bir takım kurmaya çalıştı.

Nuggets denedi, ama 2 sezon boyunca o ikiliyle playoff ilk turundan ötesine geçemedi.

2008-09 sezonunun henüz başlarında Billups karşılığında Detroit’e takas edildi Iverson. Tüm sezon, Hamilton, Stuckey ve Iverson’dan hangisinin kenardan gelmesi gerektiği tartışmalarıyla sürerken sonunda sakatlığı bahane edilen Iverson’ın sezonu kapadığı açıklandı. Zaten takas edilirken, kontratının son yılında olmasının büyük etkisinin olduğu Iverson’ı yeni sezon için düşünmüyordu Pistons ve bu da bahanesiydi olayın. Iverson bunları yaşarken Nuggets Billups’ın önderdiğinde konferans finaline kadar gidip şampiyon Lakers’a boyun eğdi.

Sezon sonu serbest kalan Iverson’ın Bobcats, Clippers ve Grizzlies dedikoduları sonrasında yeni takımı Grizzlies oldu. İmza atılırken ilk 5 garantisi verilmiş olsa gerek ki, kenardan geldiğinde arıza çıkardı ve takımdan ayrıldı. Zaten son dönemdeki hikayeyi herkes biliyor, anlatmaya hiç gerek yok ama Iverson’ın ilk 5 garantisi almadığı için Clippers’a gitmediğini de biliyoruz.

Sixers, Iverson sonrası Iguodala ve Brand ile deneyerek bence doğru olanı yaptı, en azından doğru riskleri aldı. Ama gerek Iguodala’nın ne yaparsa yapsın, hala en azından benim gözümde yardımcı oyuncu statüsünde kalması, gerek Brand’in sakatlık sonrası bir de omzunun çıkmasıyla sezonu kapatması ve bu sezon da hala beklenen katkıyı yapamaması sonucunda yeniden değişim hareketleri peşinde koşuyoruz. Bu yenilik Iverson’ın gelişi değil elbette. Geçen sezon da dahil olmak üzere Dalembert’i okutmaya çalıştığımızı duymayan kalmadı. Hatta Stephen Jackson’ın Bobcats’e takası olmasa, Charlotte’ın Dalembert takasının gerçekleşme ihtimali de büyüktü. Çıkan yeni dedikodular Brand üzerine. Baktık abi, olmuyor, takas etmek lazım hakkaten. Ama o kontratı alacak takım var mı?

Iverson günü kurtarma adına efsane olduğu şehre geri geldi. Lou Williams sakatlanmasa düşünülür müydü, bilemiyorum. Ne olursa olsun, ne şartla gelirse gelsin, geri döndü ve benim takım adına uzun zamandır hissetmediğin heyecanı geri getirdi. Playoff gibi bir beklentim yok, tek istediğim onu olabildiğince uzun süreli izleyebilmek tekrardan. Zaten Lakers bu sene şampiyon olmasa seneye olur, sonra Celtics olur, Spurs tekrarlar. Bırakalım, eğlencemize bakalım biz. Ligin en kötü seyirci ortalamasına sahip olan takım başka ne isteyebilirdi ki? Efsane oyuncusunun geri dönmesini... Bu gece tekrardan o seyirci önüne çıkacak Iverson ve büyük ihtimalle ilk 5’te.

"At guard, from Georgetown University ..."

5 yorum:

Kayrakli dedi ki...

"Playoff gibi bir beklentim yok, tek istediğim onu olabildiğince uzun süreli izleyebilmek tekrardan." demişsin de; "şaban-nola-biralar" bunlar ne olacak orange efendi ?

Orange dedi ki...

o giden biraları, magic-hornets maçından geri alacağım için, problem yok heh heh

Saban dedi ki...

sık sık tekrarladığım gibi,

http://i.wolkanca.com/uploads/2009/06/nah-500x395.jpg

artı, hornets-magic canım benim, bizim mekandaki maçta yani.

Orange dedi ki...

her zaman olduğu gibi, yine konuyu saptırıyorsun. maç nerde olursa olsun çakacaklar.

Saban dedi ki...

konuyu niye saptırayım yavrum, orlando'daki maç üzerine iddaaya girecek kadar keriz değilim.