2 Aralık 2009 Çarşamba

Ceza Kapıda?

Henry'nin Fransa'yı elleriyle Dünya Kupası'na sokmasının yankıları hala devam ediyor. Önce İrlanda Fifa'ya mektup yazarak 33. takım olarak Güney Afrika'ya gitmek istedi, Blatter üzülerek bunu reddettiğini belirtti. İrlanda oraya gidemeyecek ama İngiliz medyası da işin peşini bırakmaya niyetli değil. Bizi o hale sokan adam da oraya gidememeli diye ellerinden geleni yapıyorlar.

Bugünkü açıklamaya göre Fifa Henry'nin maçtaki elle oynama durumuyla ilgili bir soruşturma başlatmış. Daha doğrusu oluşturulacak komite Henry'nin Dünya Kupası'ndan men edilmesi ile ilgili ceza verebilir. Oturup tartışacaklar ve karar verilecek. Ben tamamiyle bi men cezası beklemiyorum ama göstermelik de bi ceza verilecektir bu kadar gürültüden sonra. 3 maçlık bi ceza hem İrlandalıları hem de Fifa'yı mutlu eder. Fifa cezasın vermiş olur, Fransa da 4. torbadan katılacağı gruptan çıkamaz ve Henry Güney Afrika'dan maça çıkamadan döner.

fotoğraf: Guardian

8 yorum:

Major dedi ki...

yakında elini de kesecekler henry'nin..

Sheed dedi ki...

abi anlamadım, elle oynadı diye 3 maç ceza mı verecekler? hiç sanmıyorum..

bu 33. takım muhabbeti de saçmalığın daniskası, olmayacak duaya amin ve buna bağlı bitakım sistemlerden fazlası değildi yani.. bu da farklı değil..

Saban dedi ki...

Britanya'nın FIFA Başkanlık Seçimleri'ndeki oy sayısı 4, Fransa'nın ise 1. Blatter yine ikiyüzlü oynuyor.

Sir Douglas McGiven dedi ki...

hem şaban'ın dediği gibi oy durumlarından ötürü, hem de bir parmak bal çalmak adına blatter iki yüzlü oynuyor fakat bir yandan da ceza almasını istiyorum ibnenin. haketti pezevenk. eyvallah.

Sheed dedi ki...

şaban, sen her şeyi düşünürsün..

vay ibne vay..

Saban dedi ki...

Olm, aslında Britanya oylarını çoktan kaybetmesi gerekiyordu Blatter'in. 2006 ve 2010 için sürekli İngiltere'ye gösterip de vermedi şerefsiz.

Sir Douglas McGiven dedi ki...

belki de kaybetmişti, şimdi geri kazanmaya çalışıyor? perde arkasını bilemeyiz şaban, biz oynana bakarız!

yaz bunu, güzel laf.

ksp dedi ki...

bizim bosna maçında da top dzeko dan dışarı çıkmıştı.Fakat dzeko "benden çıkmadı" diye elini kaldırınca hakem tacı bosnaya verdi. Dzeko elini kaldrımasaydı, hakem tacı bize verseydi, biz o tacın devamında golü atsaydık, play off dan gelecek takımı da eleseydik dünya kupasına kalacaktık.bence irlanda'dan sonra 34. takım olmayı hakediyoruz