18 Aralık 2009 Cuma

CL Son 16

Internazionale - Chelsea
AC Milan - Manchester United
Lyon - Real Madrid
Olympiakos - Bordeaux

FC Porto - Arsenal
Cska Moscow - Sevilla
Stuttgart - Barcelona
Bayern Munich - Fiorentina

Şampiyonlar ligi son 16 kuraları çekildi. Kuralardan önce 2. torbanın güçlü takımlarının kimle eşleşeceği merak konusuydu ve yine 2. torbanın güçlü takımları turnuvanın favorileriyle eşleşince güzel kuralar oluştu.

Beckham kuralardan önce Manchester United'la eşleşmek istediğini ve yeniden Old Trafford'a dönmenin güzel olacağını söylemişti, dileği gerçekleşmiş. Bir diğer geri dönüş de Londra'da olacak. Chelsea'yi yarım asır sonra yeniden şampiyon yapan Mourinho Stamford Bridge'e, kovulduğu yere, Inter'le dönecek. Bu iki kura şüphesiz en dikkat çekici ve heyecan verici eşleşmeler. Aynı güne denk gelmezler umarım, ikisini de izleme şansımız olur. Inter'in de şanssızlığı nedir yalnız anlamadım, geçen yıl da eleme turunda İngiltere liderine elenmişlerdi, tablo yine aynı şu anda. Yine Chelsea'yi geçebileceklerini sanmıyorum. Real Madrid-Lyon eşleşmesini de görünce aklıma birkaç yıl önce Carew'in Barnebaua'da dalga geçtiği maç geliyor. O eşleşme de gayet güzel. Olympiakos-Bordeaux biraz körler sağırlar hesabı olmuş. Her iki takımın da hakkını vermek gerek fakat diğer kuralara bakınca arada bariz bi fark var. Barcelona ve Sevilla'nın çok zorlanacağını sanmıyorum, Arsenal-Porto eşleşmesi gol manyağı olabilir, üst biter. Fiorentina ve Bayern maçları da ilginç olur. Fiorentina Juve'nin intikamını alır gibi geliyor.

Güzel bir eleme turu olacak, Beckham'ın dönüşünde alacağı tepki ve Mourinho'nun açıklamaları özellikle. İlk maçlar 16-17 Şubat'da grup ikincilerinin sahasında, 2. maçlarsa 23-24 Şubat'da.

Hiç yorum yok: