5 Kasım 2009 Perşembe

Bi' Kargo Vardı Ne Oldu Onlara?



Hemen söyleyeyim... Takip edenler hatırlayacaktır, grubun bas gitaristi ve bir çok şarkısının yazarı Mehmet Şenol Şişli gruptan ayrılmış ve Kargo o olmadan yoluna devam etmişti. O sıralar Koray Candemir Öykü Serter'le aganigilerde naganigilerdeyken BBG furyası da almış başını gidiyordu.

Gel zaman git zaman Mehmet Şenol Şişli -benim kendisine hak verdiğim şekilde- şarkılarının kullanılmaması için gruba dava açtı. Dava sürerken Kargo bazı bazı kullandı, pek zaman kullanmadı onun şarkılarını ama hiçbir zaman da eski Kargo olamadılar.

Cover albümü ortalama bir albüm olduğu kadar, grubun bir darboğaza girdiğini artık ucuzlamış olan 'ticari kaygı meselesi' olan Cover Balıkları kadrosuna dahil olarak gösteriyordu.

Koray Candemir bir miktar solo kariyerin tadına baktı, albümü iyiydi ama tutunamadı ya da kendisi tutunmak istemedi, bilemiyorum. Baktılar olacak gibi değil, dağıldılar gittiler... Sanmıştık ama öyle olmadı.

Koray Candemir ve Serkan Çeliköz'ün geçtiğimiz yıl gruptan ayrılmasının ardından Mehmet Şenol Şişli, nam-ı diğer MŞŞ, yanına Soul Staff ve Yakup ile bass-vokal takılan Reha Hendem'i de alarak Kargo'nun yola devam edeceğini açıkladı.

Soul Stuff'ı Marmaris Davy Jones' Locker günlerinden bilirim. Sonrasında bir kaç kez de Beyoğlu Hayal Kahvesinde izlemişliğim vardır. Bildiğim kadarıyla da Reha Hendem iyidir, iyi müzisyendir, adapte olacaktır.

Fakat, nasıl ki MŞŞ ayrıldığında Kargo hiçbir zaman Kargo olmamıştı, grubun iki önemli parçası Koray ve Serkan da yokken olmayacaktır. Belki çok kral işlere imza atacaklar ama yok, cıkh, eski Kargo asla olamayacaklar.

Yine de bekleyenler vardır diye söyleyeyim, yaklaşık üç senedir sessizler. Hadi dağılma faslı, bilmem neydi desen yaklaşık bir senedir yine sessizler. 2010 içerisinde bir albüm geleceğini düşünüyorum. Belli mi olare?

Hiç yorum yok: