12 Haziran 2009 Cuma

Bu Kalp Seni Unutur Mu?

Tarih 22 Ocak 2005. New Orleans Hornets evinde Los Angeles Clippers ile karşılaşıyor. Hornets açık ara lig sonuncusu, 38 maçta altı galibiyeti zor yakalamış. Takımın yıldızı Baron Davis satışlarda. Maç başabaş gidiyor, fark 5'ten yukarı çıkamıyor. 39 sn. kala, skor Clippers lehine 82-81 iken, şehrin yeni ikonu Dan Dickau'ya faul yapılıyor. İlk faulü sokan Dickau, ikinciyi kaçırıyor. Fakat PJ Brown mücadeleyi bırakmıyor, hücum ribaundunu çekiyor; akabinde tekrar Dickau'ya veriyor topu. Dickau da alır almaz üçlüğü yazıyor. 85-82. Seyirci çıldırmış durumda. Fakat Clippers'ın daha söyleyecek sözü var. İlk molada topu çıkaramayan Clippers, alınan son 20 sn. lik molada topu Bobby Simmons'la buluşturmayı başarıyor. O sene MIP ödülünü kazanacak olan Simmons, acımıyor, üçlüğü yapıştırıyor Hornets potasına. 85-85. Taraftarın coşkusu bir anda sönüyor. Bunun üzerine Byron Scott mola alıyor. Moladan sonrasını da, canımız ciğerimiz Cox Sports'un sevgili spikeri Bob Licht'ten dinleyelim.



Sabah Fisher'ın üçlüğünü izleyince, yıllar önce dinlediğim bu kayıt aklıma geldi. Zamanında fakirdik, gururluyduk ama seviniyorduk be usta. Hani playoff'lar filan elbette güzel ama, o sezon aldığımız 18 galibiyetin her biri ayrı bir lezzete sahipti. Dickau da o sezon patlama yapmış, Louisiana'daki genç kızların sevgilisi haline gelmişti. En son baktım, Bamberg'ten kovulmuş. Tekrar getirsek ya şu adamı Pargo ile beraber minimuma imzalatıp, ya da kendisi bir Türk takımı ile imzalasa... Hasret gidersek... Off, özledik be abi...

Edit: Dickau'yu övmüşüz, NBA'in gelmiş geçmiş en yararlı adamlarından biri olan Rodney Rogers'ı unutmuşuz. Bildiğiniz gibi, Rodney Rogers iş makinası kullanırken geçirdiği bir kaza sebebiyle, boyundan aşağısı felç geçirmiş durumda. Onu da, o sezon bizde oynadığı 30 maçtan dolayı analım, 54 numaranın hakkını verelim.

3 yorum:

Saban dedi ki...

Resmen ağlayacam valla, ne içten söylemiş adam...

Sir Douglas McGiven dedi ki...

hissetmiş bence de, yolu açık olsun.

Sekerford dedi ki...

Rodney Rogers felçmi oldu ya anaaam haberim yok, geçmişolsun baba sol el ne atardın be kardeşim vayanassını ya