30 Haziran 2009 Salı

29.10.2003: LeBron's NBA Debut


Önce müziği başlatın. Theme ESPN'nin 2003-04 sezonunda molalara girerken çaldığı parça. LeBron'un ilk maçını yakaladım bir kaç saat önce NBATV'de, yayıncı kuruluş da ESPN, o yüzden diyorum, güzel hava veriyor arkadan. Her ne kadar ileride yıldız olacağı belli olsa da sonuçta bir çaylak olarak tedirgin gözüküyor LeBron. Arco Arena'da Sacramento Kings karşısında. İlk 4 şutunda da isabet buldu, seyirciler ayakta. Maça oyun kurucu olarak başladı. Şu anda da takım arkadaşı olan Ilgauskas, satıcı Boozer ve iki dallama, Darius Miles ve Ricky Davis ilk 5'te. Sacramento bildiğimiz gibi; Mike Bibby, Dough Cristie, Peja Stojakovic, Brad Miller ve Vlade Divac. Webber sakat yine, oynamıyor. Bunları not alırken topu kaptı LeBron, ilk smacını yaptı. İkinciye gidiyordu ama Ricky'e pas verdi. Kings takır takır oynuyor yine makine düzeninde. Peja'yı buluyorlar, sallıyor üçlüğü, Divac'ın güzel pasları, Cristie'nin savunması. Ne olursa olsun bir çaylak ve topu istediği çoğu yerde alamıyor. İkinci çeyrekte kenardaydı zaten, oyuna girince şut bile kullanamadı. Cristie de bulmuş avını, Lebron üzerine oynuyor devamlı. LeBron bir yana, ben Divac'ı izlemekten zevk aldım şu maçta. Hakkaten şarap gibi herif. İnanılmaz okuyor oyunu, estetik katıyor her hücuma. Kings son çeyreğe kadar farkı koruyarak geldi ama son çeyreğin başında öne geçti Cavs. Sonra yine vidaları sıktı Kings. JR Bremer var Cavs'te, kenardan gelip en iyi katkıyı veren o. Çatır çatır şut soktu, 20 sayı ile tamamladı maçı. LeBron ilk maçında 25 sayı, 9 asist, 6 ribaund ile tamamlıyor. Güzel maç olmuş be. Bir yandan LeBron'un kurtlar sofrasına oturuşu, bir yandan özlediğim Kings basketbolu. Aşağıda son bir video vereyim. Nike'ın LeBron'un lige adım atışı için çektiği reklam filmi.



Edit: Tüh lan, maçın sonunu görmeden yazmışız. Herkes gibi LeBron da sıçmış ilk maçında bir nebze. Son şutu potaya değmedi. Olacak o kadar gerçi heh heh.

Fotoğraf: Getty Images

2 yorum:

Sheed dedi ki...

o son şutu atmayacaktı :)

yalnız liseden gelen adamın ilk maçını bu kadar domine etmesi olacak iş değil.. bi gün önce de garnett'in debyüsünü izledik de bambaşka lebron..

Orange dedi ki...

ben bi ara iverson'ın ilk maçını izleyeyim bari, bu maç gibi havası olmasa da.