18 Haziran 2009 Perşembe

Arı Vız Vız Vız

Bilindiği gibi 14 Haziran'da Konfederasyon Kupası başladı Güney Afrika'da. İspanya, İtalya ve Brezilya gibi takımların yanında, benim de 2007 Asya Şampiyonası'ndan beri özel ilgi gösterdiğim Irak da bu turnuvada boy gösteriyor. Açıkçası ligler bittiği için, maçlar biraz gazozuna oynanıyor gibi dursa da, şu yaz gününde futbol izlemek yine de bünyeye iyi geliyor.

İyi gelmeyen ise, şu arkadaşın yukarıda öttürdüğü şey. Afrika'lıların Vuvuzela, bizim Borazan dediğimiz bu çalgı, Konfederasyon Kupası'nı televizyondan izlemek isteyen insanları kahretmiş durumda. 90 dakika boyunca durmayan bir vızıltı, bataklık yanında futbol oynanıyor sanki.

Şimdi Güney Afrika, sözüm sana. Canımsın, ciğerimsin, dünya tatlısı bir memleketsin. 2010 Dünya Kupası'nın aldınız, oldu mu size kaymaklı Johannesburg kadayıfı. Ama Allah aşkına o zurnaları bi aylığına bırakın. Kabul ediyorum sizin yerel, yöresel bir çalgınız ama bizde de yerel, yöresel bir kafa var o kafa bir yerden sonra almıyor. Hadi be, kurban olduklarım!

FIFA da, Konfederasyon Kupası boyunca vuvuzelalar için bir çalışma olmayacağını, ama Dünya Kupası için bu konun tekrar düşünüleceğini belirtti. Bir zahmet yapıverin.

Fotoğraflar: Sporx.com & Goal.com

Hiç yorum yok: