27 Ekim 2009 Salı

Timsah Arena

Bursaspor yıllardır yeni ve daha çok kapasiteli bir stada ihtiyaç duyan bir takım. En son Bursa'da oynanan Hollanda maçı sayesinde bazı tribünlerin üstü kapanan stad artık çok eski ve şehre yetmeyen bir staddı. Zaten o Hollanda maçından beri tek çivi de çakılmadı stada. O günkü teknolojiyle tribünlerin üstünü kapatan direkler hala maç izlerken büyük bir eziyet oluşturyor taraftar için.

Geçen yıl gelen başarılı performansın bu yıl da devam etmesi stad işinde adımların hızlanmasını sağladı. Seçim dönemi olduğu için bir belirsizlik yaşansa da belediyenin belli olmasından sonra ilk iş olarak yeni stada yoğunlaşıldı. Esasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bursa'ya bi ziyareti sırasında stad müjdesini vermiş ama stadın şehrin dışında farklı bi yere yapılacağını söylemişti. Şu anda Bursa'nın en kıymetli yerlerinden biri olan Altıparmak Meydanı'na alışveriş merkezi kurulacaktı. Bursaspor taraftarı çeşitli eylemler ve protestolarla bu kararı değiştirtti ve stad şimdi aynı yerinde yenilenerek yapılacak. Fenerbahçe'nin zamanında yaptığı gibi.

Yeni stadın adı; Timsah Arena. Stada yukarıdan bakıldığında kuyruğunu dolamış bir timsah görüntüsünde, baştan sona tüm tribünler olmak üzere. Stadın üzeri de timsah derisi deseni şeklinde düşünülüyor. Stad kapasitesi 35.000 kişi civarı olacak ve gelecek sezona hazır olacak deniliyor.

Son olarak da soyunma odası çıkışlarından rakip takımın sahaya çıktığı tünel timsah ağzı şeklinde değiştirilecek ve rakip takımlar sahaya burdan çıkacakmış. Proje güzel ve heyecan verici ama Seyrantepe'ye dönmez umarım. Bursaporlu olarak adam gibi bi stadda, adam gibi bi kalabalıkla maç izlemek artık bizim de hakkımız.

1 yorum:

kutay dedi ki...

isminin timsah arena olması, şekli şemalinden daha şık olur..
farklı, orjinal, kulüple özdeşleşmiş stadyum isimleri lazım...