21 Ekim 2009 Çarşamba

Rafa'dan Koparmak

Yıldo söylese komik olabilirdi, başlık olarak sadece ironik olabilir ki onun da olup olmadığı belli değil. Ama gel gör ki Gillett - Hicks ikilisinin şu sıralar -zaten pek uyuşamadıkları ötedir ortada olan- Rafa'nın başarısız devam eden performansını seyredip, For Whom The Bell Tolls'u dinleyerek ellerini ovuşturduklarını düşünüyorum.

Rafael Benitez sevdiğim menajerler kategorisine asla giremez, bunda United sempatizanı olmamın etkisi de vardır elbet ama genel itibariyle Premier Lig'de sevdiğim menajerler olduğundan söz edemem. Bir Guus vardı, o da tası tarağı topladı gitti, yazık oldu. Ha, sevdiğim çok yok belki ama gerek Wenger olsun, gerek Benitez olsun her zaman yeteneklerine ve yaptıklarına saygı duymuşumdur.

Yine de sene başında yapılan yanlış transferler(hatta transfer), krizdeyiz diyerek üstüne Glen Johnson'a bir dünya para saçmak neyin nesiydi hâlâ anlayabilen biri yok. Ama benim dikkatimi çeken, şurada 4-5 sene sonra Gerrard futbolu bıraktığında takımın bayraktarlığını yapabilecek 'Liverpool'lu' bir isim gözükümüyor şu an için. Üzücü olan taraf o aslında... Fowler'la başlayan, Carragher ile takılan, Owen'ı gören, Gerrard'a tapan taraftarlar için bir diğer abide kim olacak, Torres mi? Belki de ama Merseyside'dan, ya da hiç değilse Kuzey Batı'dan, çıkmış biri olmayacak Torres...

Bu saygıdan güç alarak, zaten Gillett ve Hicks'in pek hazetmedikleri Rafa'yı göndermek için gayet mümkün mertebede olabilecek puan kayıplarını çok büyüttüklerini düşünüyorum. İngiliz gazeteleri ve taraftarlar arasından çıkan bir kaç çatlak ses ile başlayan spekülasyonlar bu haftasonu United ile oynanacak karşılaşmadan sonra, hiç olmadı, Lyon deplasmanından sonra takımla ilişkisinin kesileceği raddesine kadar ulaşmış durumda.

Eğer gerçekten böyle şeylere sebep olabilecekse United karşılaşması, hayatımda ilk defa bir Liverpool-Man. U. maçını Liverpool'un kazanmasını isteyebilirim. Sırf Arapların ve Amerikalıların o pis ellerini futbola sokup rahatsız ediyor olmalarından dolayı. Bir de Rafa Benitez yollanırsa; 'Liverpool Terim'i istiyor' söylentileri çıkacağından ötürü... Aslında fena da olmazmış şimdi düşününce.

Fotoğraflar: AP, Reuters ve Getty Images Arşivlerinden

2 yorum:

kutay dedi ki...

fowler, owen, carregher, gerarrd'ı sayarken mcmanaman'ı atlamak olmaz.. ben de eklemek istedim...

Sir Douglas McGiven dedi ki...

haklısın dayı, hiç aklıma gelmedi McManaman...