18 Ekim 2009 Pazar

Owen Anfield'a Giderken

"I'm human. I'd prefer people to sit down and recognise what you did for them and for the team in years gone past but I'm pretty realistic as well. Now that I'm playing for their local rivals – I'm not holding my breath, put it that way.

People talk about loyalty in football, and for a football supporter it's easy to preach about that. As a father and a brother and a son there's no one more loyal than me. But when you're a player, you're not a fan. I've got to earn a living, provide for my family. I supported Everton as a kid. I never supported Real Madrid, but I played for them. It's a job opportunity, just like anyone else's work.

The longer you're at a team, if the fans make you feel welcome and the players take to you, then you build an affinity. So now obviously I look for Real Madrid results and Newcastle results, but it doesn't make me any less loyal to Manchester United."


***

Hafta sonu premier ligde de derbi haftası. Liverpool ve Manchester United Anfield Road'da karşılacaklar. Geçen yılki maçların ikisini de Liverpool kazanmıştı ve özellikle Old Trafford'daki maçta şov yapmışlardı. O maçın görüntüleri hala gözümün önünden gitmiyor. "Torres Ferdinand ve Vidic'in arasında yalan olur dayı" deyişimin hemen ardından gelen Torres golü ve son olarak da Dossena'nın golü sonrası el kol hareketi yapan İngiliz abim... İrish'de hatırlamak istemeyeceğiz türden bi maçtı kısacası United'lılar olarak.

Bu seneki maçın önemli bi noktası da Michael Owen. Liverpool için sembol adamken önce Real Madrid daha sonra da Newcastle'da çeşitli sakatlıklar ve istikrarsız bir performans sonrası kendisini Sir'in kollarına atmıştı. Pazar günü Owen ve Liverpool taraftarı için önemli. Hoş bir karşılama beklemiyor Owen ama en azından kendince sebeplerini de açıklamış. Taraftar olarak düşündüğümüzde ben de Liverpool taraftarı olsam Owen hakkında iyi şeyler düşünmezdim ama olaya bir de futbolcu ve özellikle de Owen gibi kariyerini toparlamak isteyen biri gözünden bakarsak makul sebepleri var. Nedense Owen maçta golünü atacak ve sonrasında boynunu bükerek Richard Dunne tarzı bi hareket yapacak gibi hissediyorum. United taraftarları da Sunderland maçındaki balonlardan alıp Anfield'a o şekilde gitmeyi düşünüyorlarmış. Güzel maç olacak, güzel bir gün daha doğrusu. Önce Pool-United, ardından Fenerbahçe-Galatasaray.

Hiç yorum yok: