25 Şubat 2010 Perşembe

Yatacak Yerin Yok Terry

Daha önce John Terry'i sevmediğimi söylemiştim. Hala da sevmiyorum, hatta bi temiz dövmek isterim, yapabilsem.

Terry ile ilgili son konuları spor medyasını takiben çoğu insan biliyor. Kendisi milli takımdan ve Chelsea'den eski takım arkadaşı Wayne Bridge'in eski eşi ve çocuğunun annesi ile birlikte olmuş ve Bridge'in eşinin hamilelik haberleri piyasaya düşmüştü. Sonrasında Terry'nin milli takım kaptanlığı alındı Capello tarafından, Ancelotti ise kendi evliliğini kurtarması için onu Dubai tatiline gönderdi. Terry kameraları gördüğü her an eşine sarılarak, öperek bir nevi şovunu yaptı.

Son günlerde ise konu biraz daha farklıydı. Ashley Cole'un ciddi sakatlığı sebebiyle dünya kupasında oynayamayacak olmasından dolayı milli takım için sol bek bölgesinde bir açık oluştu. Bu bölge için de ciddi adaylardan biri Wayne Bridge. Son zamanlarda formsuz da olsa tecrübeli ve milli takımda daha önce de forma giyen Bridge en kötü ihtimalle bir alternatif olabilirdi. Fakat bugün yaptığı açıklamayla milli takımdan affını istemiş, kişisel sebeplerden dolayı. Yani sebebin Terry olduğu çok açık. Zaten Terry varken orda çıkıp oynamasını beklemek de fedakarlıktan fazlası olurdu.

İngilizler şimdi ikiye bölünmüş durumda. Chelsea taraftarları maçlara Team Terry tişörtleriyle çıkıp Terry'e sahip çıkıyorlar ve destek oluyorlar. Fakat geride kalan büyük çopunluk Terry hakkında çok iyi şeyler düşünmüyor. Birçoklarına göre Bridge milli takım için olmazsa olmaz bi oyuncu olmadığı için Terry bu durumdan etkilenmez ama Bridge yerine daha kilit bi oyuncu bu durumda olsa Terry milli takıma alınmayabilirdi. Ki Terry eskiden bahsedildiği gibi lider, onurlu ve büyük bir kaptan olsa böyle bir durumda milli takımdan affını isterdi, istemeliydi bence. Ama kaptanlık konusunda bile Capello'nun müdahelesini bekleyen Terry sanmıyorum ki bunu yapsın.

Şimdilik bu eksik için en önemli adaylar Villa'lı Warnock ve Everton'lu Baines. City'li Lescott ve Barry'i de Capello'nun bu bölgede kullanabileceği oyuncular. İngiltere'yi son olaylar ve sakatlıklar öncesi ciddi bi favori olarak görüyordum ama bu sorunlar ve sakatlıklarla şanslarının azaldığı da gerçek. Yine de Rooney, Gerrard gibi adamların olduğu takımdan korkulur.

8 yorum:

Sheed dedi ki...

barry zor da, baines falan götürebilir çok sorun değil.. terry hakkında hiç yazmayayım, çok hoş şeyler olmayacaktır..

Saban dedi ki...

Milli takımdan niye affını istesin İsmo, kraliyet tahtının varisini mi hamile bıraktı?

Sir Douglas McGiven dedi ki...

Şaban'a katılıyorum İsmocum, saçma bir duruş olur senin dediğin. Kaldı ki bana göre kaptanlığının alınması bile saçma bir hareketti.

Sir Douglas McGiven dedi ki...

bu arada başlık da ironik olmuş, belirtmeden geçemeyeceğim.

Sheed dedi ki...

terry 1 aydır kanepede yatıyormuş..

Svetlin dedi ki...

şaban ve daglıs,

niye milli takımdan affını istesin derken şundan istesim dedim; bi kere ben o takımda olsam terry'e iyi gözle bakmam, saygı falan da duymam. adam yakın arkadaş dediği adamın karısını hamile bırakmış.

ikinci olarak da bridge resmen terry yüzünden kendini dışarda bırakıyo, azcık şuurlu bi herif olsa bunu anlar ve yapması gerektiğini düşündüğüm şeyi yapardı. yani sorunların sebebi olduğu için milli takımdan affını istemesi lazım. kaldı ki dünkü inter maçındaki gibi bi çalımda londra'ya uğrayıp gelecekse, faydası da olmaz.

kaptanlık konusunda da capello doğru olanı yaptı. takım arkadaşının karısını hamile bırakan adama kim saygı duysun, ettiği liderliği kim naapsın?

Saban dedi ki...

e iyi de, millet terry'ye "bu bizim hanımı götürür" gözüyle mi bakıcak bu saatten sonra? olay terry-bridge arasındaki şahsi meseleden, memleket meselesine döndü.

artı, sahaya çıkınca ortam değişir. oyuncular saha dışındaki mevzuları oyunlarına yansıtacak kadar duygusallaşabiliyorsa (bridge'i tenzih ediyorum), zaten milli takım formasını giymesin abi. yani "ben terry'nin kaptanlığını kabul etmem" diyerek burun kıvıracak bir adam varsa, affını istesin. kazanan ingiltere olur.

ha, capello harbiden ciddi olsa, terry'yi milli takımdan komple keserdi. ama ingiltere'nin -buraya dikkat- en iyi defans oyuncusunu bir kalemde silmek azcık büzük ister. ne şiş yansın ne kebap diyerek kaptanlığı elinden aldılar. eğer terry milli takımdan kovulsaydı, o zaman ingiltere medyasına bir daha bakmak gerekirdi. yani "bu ahlaksızla şampiyon olacağımıza, elenip gelelim" diyen kimsenin olacağını sanmıyorum ingiltere'de.

capello da katolik ayaklarına filan yatıyor ama, az yalıçapkını değildir o da.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/01/28/article-1130015-0337DB90000005DC-374_468x532.jpg

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/01/27/article-0-03344A38000005DC-389_468x330.jpg

Sir Douglas McGiven dedi ki...

terry'e kızlar teklif ediyormuş.