3 Nisan 2010 Cumartesi

Chelsea Şampi...

Chelsea 5 yıl sonra Old Trafford'da kazandı. Premier ligde belki de şampiyonu belirleyecek maçta Chelsea 2-1 ile liderliği geri aldı. Maçın ilk yarısı Chelsea'nin kontrolünde ve sıkıcı geçti. Malouda son dönemdeki formunu devam ettirerek ceza sahasına kadar sokularak Joe Cole'a asisti yaptı. Burda tabi Neville'ın Malouda'nın önünü olabildiğince açmasının da etkisi vardı. İlk yarı itibiariyle tempodan alıştığımız PL temposundan çok uzak, yan paslarla ve çok kontrollü bir futbolla geçen bir maçtı.

İkinci yarıda daha farklı olacağını herkes bekliyordu tabi. United 1-0 gerideydi ve golü arayacaktı. Biraz daha heyecanlı bir yarı olsa da yine de çok net pozisyonların olmadığı ve temponun belirli dönemlerin dışında çok da yükselmediği bir ikinci oldu. Rooney'in yokluğu fazlasıyla hissedildi. Bu kadar fark yaratacağını düşünmemiştim maç öncesi. Bu tip bir maçta Sir sürpriz bir kahraman çıkarabilir diye düşünmüştüm ama genelde bu işi yapan Park da katı Chelsea savunması arasında kayboldu. Scholes alışılmışın dışında pas hatası yaptı ve agresifti. Giggs beklenilen etkiyi yapamadı ki bence Giggs'in yerine Nani ilk 11 olabilirdi.

Tüm bunlardan öte maçın önüne geçen adam belki de hakem Mike Dean'di. Ligde şu ana kadar en çok penaltı çalan Dean belki de çalabileceği 2-3 penaltı pozisyonunu pas geçti. Fakat asıl kritik nokta Chelsea'nin 2-0 öne geçtiği goldeki net ofsaytı es geçmesiydi. Burda tabi esas sorumlu yan hakem de olsa Ferguson Mike Dean'e de hayli yüklenecektir.

Chelsea 2 puan farkla yeniden lider oldu, bitime 5 maç kala. Gerisindeki takımlar şimdi Anfield'daki maçı bekleyecekler puan kaybı için. İçerdeki Tottenham maçı da zor fakat Chelsea'nin iç sahada puan kaybedeceğini sanmıyorum. Drogba United'a kariyerindeki 2. ve premier ligdeki ilk golünü atmış oldu. Rooney'in yokluğunda United bu testi başarılı geçemedi ve Çarşamba günü bu sefer mutlak kazanılması gereken bir maçta Bayern'i konuk edecekler ve işaretler çok iyi değil.

4 yorum:

Sir Douglas McGiven dedi ki...

hakeden taraf kesinlikle chelsea'ydi ama "hakem triosu" maçı katletti. 2. gol skora direk etkidir, bu kadar sikko bir oyunun neticesinde bir puanı kapmış olabilirdik. ayıptır, ali aydın, serdar tatlı gibi eski hakemleri sorumluluk almaya davet ediyorum!

Orange dedi ki...

evra nasıl oynadı dayılar? havada uçan fotoğrafı yok bu sefer ajanslarda, o yüzden soruyorum :eha:

Svetlin dedi ki...

evra o hareketi yine yaptı dayı ama yakalayamamış sanırım fotoğrafcılar. hatta evra'nın o hareketi sırasında aklımdan adam hareketi imza haline getirdi diye geçirdim aklımdan hehe.

Sheed dedi ki...

evra beynini aldırmış gibiydi, hiç tarzım değildir ama iki kez "ebenin .mına vur e mi" tepkisi verdim, bu maç bana yaramadı..

ohne rooney ist alles doof..