5 Mayıs 2010 Çarşamba

Trabzonspor - Fenerbahçe

Maça dair yandığım tek nokta var o da bültende üstünü karalaya karalaya aşındırdığım ilk yarı 0 olur, ikinci yarı 1 olur tahminimin rakamsal karşılığı olan 6.5'lik oran...

Maça daha hızlı başlayan Trabzonspor oldu, Fenerbahçe'nin rakibi tartmak için pusuya yattığını tahmin etmiştik ama öyle değildi tabi.

Pek öyle değilmiş, ileride Guiza kara deliği geçtim, uzayda tanımlanamayan bir cisimden ibaretti fakat tek suç Guiza'da değil elbette, ona top indiremeyen orta sahanın da hakkını yemeyelim.

Trabzonspor daha iyi oynadı ve kazandı kazanmasına da Fenerbahçe kazansaydı da "Maç Trabzon'un hakkıydı abi" diyemezdim. Zira Burak Yılmaz, Alanzinho, golü atmasına rağmen, Umut Bulut gelecek sene de böyle bencil, böyle vurdumduymaz oynamaya devam edeceklerse Şenol Güneş'in gazabına uğrayabilirler takıma daha fazla zarar vermelerinden önce.

Sağda solda görüyorum Fenerbahçe'yi tutan taraftarlar 28. yıl dalgasını geçenlere kızıp bozuluyorlar... Ne gereği var? Bunlar bu işin tatlı yanları. Yani, Galatasaray bilmem kaç senedir Fener'i yenemiyor diye her derbi öncesi ve sonrası Galatasaray taraftarlarını dalgaya alan da onlar. Neye bozuluyorsunuz ki şimdi?

Şimdi biliyorum, "E canım öyle Fener taraftarları da var ama hepimiz öyle değiliz" diyenler olacak. Zaten hepinizi kastetmiyorum. Böyle halka sesleniş tarzında bu uyarıyı yapmamın sebebi havuzların başına "ıslak zemin" uyarısı asmak zorunda kalan işletmecinin sebebiyle aynı, onu da belirteyim.

Trabzon'u tebrik ediyorum tabi. Yalnız her ne kadar dile getirilmese de (ya da getirildiyse de ben görmedim) Fenerbahçe'nin kupadan çok ligi tercih ettiği ve kupadaki kaybın büyük bir üzüntüye sebep olmayacağı gibi bir izlenim vardı maçtan önce. Spor yazarları da bol bol buna yönelik yazılar ve televizyonlarda yorumlar yaptılar. Fakat olası bir şampiyonluk kaybının da Fenerbahçe'de büyük patlamalar yaratacağı ortada. Zira bugün Alex golü attığında ekrana gelen Aziz Yıldırım'ı alkışlayan bir çok taraftar vardı kahvede ve eminim ki şampiyonluktan da olursa Fenerbahçe bir çoğunun ağzından küfür eksik olmayacak, Aziz Yıldırım yine "İyi bir işletmeci ve yönetici ama futboldan anlamıyor" safsataları ortalığa salınacak. Öyle de düşünebilirsin elbet ama bunu söyleyip gelen başarılarda sus pus olan, sonra başarısızlıklarda tekrar ortaya çıkan insanlar hiç samimi gelmiyorlar bana.

Alex gerçekten acayip bir futbolcu. Saygı mı duysam, böyle topçu olmaz mı desem bilemiyorum... Hakikaten bilemiyorum.

4 yorum:

bonaventure dedi ki...

1. fenerbahçe şampiyon olamasa bile bu sene başarılı sayılır. sonuçta ligin sonuna kadar yaşattı bu heyecanı taraftarlarına. her ne kadar büyük takımlar bunlarla yetinmese bile gerçek budur.
2. bilica berbat bir futbolcu. koca sezonu bu adamla geçirmiş olmanıza hala anlam veremiyorum.
3. emre yoksa fenerin orta sahası yok.
4. alex insan değil.
5. fener şampiyonluğu kaybederse büyük yıkım olur. aziz yıldırım kesin istifa eder. daum kaçar gibi gider türkiyeden. muhetemelen guiza dayak yer yada yemeğe çok yaklaşır.
6. 2. yarısını izledim. heyecanı yüksek güzel maçtı.
7.ömer üründül beş para etmez bir adam. levent özçelik'in türkçesi çok garip. hani radyodan dinlemiş olsam hiç bir şey anlamazdım sanırım maça dair. önümde görüntü olunca sanırım şunu demek istedilerle geçti 45 dakika.
8. maçı haftaiçi öğleden sonraya koymaktan daha büyük bir saçmalık yapamazdılar. yaptılar. kendi değerlerini hiçe saydılar.
9. şenol güneş maçın adamıdır. hatta kupanın adamıdır. gerçekten büydükçe büyüyor hocalıkta. bakalım avrupada ne yapacak seneye. ben ümitliyim.
10. umut bulut ts için başa bela. bir futbolcu bu kadar akılsız olmasına rağmen bu kadar iyi performans gösteriyor olması her zaman için soru işaretidir. her an patlayabilir.
11. burak yılmaz adam değil.

Svetlin dedi ki...

bonaventure,

fenerbahçe şampiyon olmasa bile nasıl başarılı sayılıyor ben anlamadım? o kadar yatırım yapıp, bi de 3 yıl üst üste şampiyonluk sözü verip işi son haftaya taşımak başarılı olma kriteri olmamalı böyle bi takım için. o dediğin ancak bursaspor için başarı kriteri olur, çünkü kimse sene başında bu performansı beklemez bursaspor'dan.

doğuş,

fenerbahçe'den öbür kupayı da biz aldığımızda aziz yıldırım bakalım nerden istifa edicek diyorum sana da keh keh keh.

bonaventure dedi ki...

Svetlin @
yukarıda da açıkladım ekleme yapayım. gerçek budur demişim. aslında benim gerçeğim budur. benim futbola bakış açımdn kaynaklanıyor. ban göre başarısızlık geçen sene ve bu sene bizim durumumuzdur (gs). zira 2 senedir mart sonunda dükkanı kapatıyoruz. nisan başında umutlar azalıyor. mayısı bay geçiyoruz. sonuçta iki kupa bir avrupa mücadelesi var. bunlara gs,fb,bjk,ts ve her sene çıkmaya başlayan bir anadolu takımı talip.
kaynaklar ksıtılı istekler sınırsız olduğuna göre benim açımdan sezonu sonuna kadar getirebilsin yeterlidir. yoksa son maçlarını şampiyonluk yolundaki diğer takımlar yüzünden izleyememektir başarısızlık. ayrıca belirteyim bu durum gs fb gibi zaten her sene şampiyon olma potansiyeli olan takımlara için geçerli. yoksa bir antep,gençler,sivas bir daha ne zaman o kadar şampiyonluğa yaklaşır bilemeyiz. ama fener bu sene iki kupayıda kaybetse seneye hepsini birden alabilecek potansiyele sahip. gerçi tr kupasında pek öyle olmuyor ama:)

Sheed dedi ki...

bence adabazar'daki kahve türk halkının barometresi yalnız, o yüzden halkın ne konuştuğunu öğrenmek için de bu maç evde izlenir okuyorum..

"bmei mutfak, halka da ineriz.."