4 Mayıs 2010 Salı

M.S. 05.03.2010

Bronx zamanlarında caddenin başına kuyruk oluşturan, gelecekleri hakkında gayet olumlu düşüncelere sevk eden bir gruplardı. Sonrasında sessiz sedasız Hikayeler Anlatıldı albümü geldi, 2004 yılında.

Gelsin biri gitsin biri silicem gelmişi geçmişi diyen kel kafalı bir adamın şarkı söylediğini gördük sonra televizyonlarda. Boşver, Karışmasın Kimseler, Hayat Mars Etti üç yıllık bir bekleyişti Gripin konusunda Gripin sevenleri idare edecek şarkılardan bazılarıydı...

Saat üç,
Ayaktasın,
Uyku tutmamış yine.
Ne yazıyorsun kara kara,
Beyazlar üzerine?

2005 yılında vol 2. dediler, tekrar aranje edilmiş olan şarkılarının yanına favorilerimden biri olan Senle Yarınım Yok ki ve Daha Gençsin'i eklediler.

2007 yılında ise tanınırlıkları biraz daha artmış, çeşitli festival ve gençlik şenliklerinde boy göstermiş ve seven tayfalarını genişletmişlerdi. Belki de popülerliğin biraz bu şekilde artmasından, belki de -kanaatimce- Emre Aydın denen acayip insanın saçma sapan ruhunu albüme katmasından ötürü bende hayal kırıklığı yaratan fakat bir çok kişi tarafından sevilen Gripin albümlerini yaptılar.

Görmüyor musun kabuk bağlamıyor kanattığın hiçbir yaran,
Hiçbir zaman geri dönmüyor kaybettiğin onca insan.
Saat dört olmuş arıyorsun çaresini hüznün kederin,
Acıdan başka dermanı yok ki boşvermiş bünyenin...

M.S. 05.03.2010 tarihi benim için Gripin'in tekrar Gripin olduğu ana denk düşer. Bıkmadım dinlemekten, uzunca bir süre daha da bıkacağımı sanmıyorum.

Uyandım, Saat üç, dört, beş bana hiç farketmez!
Ne zaman çalınsa kalbim,
Derler ki,
Bir arkadaşa bakıp da çıkacaktık...

2013'te de 6'yı aynı başarıyla dinlemek dileğiyle...

1 yorum:

Orange dedi ki...

dayı aynen ya, dönüp duruyor. şu son dörtlük var ya, aman...