17 Haziran 2010 Perşembe

Hanım Koş, Insua Geldi!

Yıllardır transfer haberlerinde manşetlerden düşmeyen, her transfer döneminde Galatasaray ile anılan ama bir türlü ülkemize gelemeyen Insua sonunda Türkiye'ye geldi. Bursaspor Riquelme falan derken Insua'yı çıkarttı aradan. Birkaç gündür haberler internette dolaşmaya başlamıştı ama ilk duyduğumda sanki yine o iki sene önceki Aimar, bu seneki Riquelme haberleri gibi gelmişti bana. Pek ihtimal vermemiştim bu transfere. Gerek yıllardır Galatasaray ile alınıp gel(e)memesinden gerekse de Bursaspor'un böyle bir transferi yapacağını düşünmediğimden.

Insua transferi konusunda da henüz net bir fikir sahibi değilim şu anda. Kendisini daha önce izlemediğimden iyidir, kötüdür diyemiyorum tabii hakkında. Fakat esas kafamı kurcalayan Bursaspor'un öncelikli ihtiyacı olan bir transfer olmaması. Orta sahamız Ergic, Bekir Ozan, Hüseyin Cimşir ve Kirita 4'lüsüne emanetken Insua'yı transfer etmek biraz garip geldi bana. Kaldı ki savunmada da Tuna'nın da ayrılmasıyla Ömer Erdoğan ve İbrahim kalmış durumda sadece. Öncelikli transferlerin bu bölgelere yapılmasını bekliyordum. Bu yüzden günlerdir konuşulan bir Servet transferi belki daha iyi olabilirdi bugün.

Fakat yine de ne olursa olsun Arjantin milli takımında kısa süre de olsa forma giymiş ve Boca Juniors ile birlikte önemli bir kariyer yakalamış oyuncu. Bu gözler adı sapı bilinmeyen Batalla'yı bile gördükten sonra umutlanıyor ister istemez. Insua'nın gelmesi herşeyden öte Bursaspor'un vizyonu için bile önemlidir. Yapmak istediğimiz diğer transferler için bile referans olabilir. Zaten söylenilenlere göre Napoli'li German Denis de yoldaymış. İyiden iyiye Arjantin takımı olmaya doğru gidiyoruz.

Insua transferi hakkında henüz net bişey söyleyemesem de güzel ve başarılı bir transfer. Tabii burdaki şartım gerekli olan bölgelere takviyelerin devam etmesi. Forvet geliyor deniliyor, orta sahaya mutlak transfer yapılmalı ve savunmaya da. Hatta Ali Tandoğan için bir yedek bile transfer edilmeli, seneye o kadar maçı kaldırması biraz zor gibi. Bursaspor şampiyon olurken ucuz ve maliyetsiz oyunculardan dengeli ve savaşçı bir kadro kurmuştu, umarız bu karakter bozulmaz. Gerisi önemli değil.

Hiç yorum yok: