27 Haziran 2010 Pazar

Almanlık Ne Güzel #2

2001 Münih'in anılarıyla geçtik ekran karşısına. Maç sonu Lineker geyikleri her tarafı alıp götürmesin diye bile İngiltere desteklenirdi ama Rooney, Gerrard gibi adamlar varken kendi adıma zaten pek sevmediğim Almanya'yı destekleyemezdim. İngiltere elemelerdeki İngiltere değildi, Rooney'in sezon içindeki Rooney'le alakası yoktu vs. ama bu İngiltere de bir yerde patlayacak artık diye düşünüyordum. Bunun için de Almanya'dan daha güzel maç olamazdı heralde İngilizler için. Ama beklenilenlerin hiçbirisi olmadı İngiltere adına.

Tamamı Premier Lig futbolcularından oluşan bir takımın bu kadar temposuz oynamasını aklım almıyor. Daha doğrusu sahada premier ligdeki maçlarla en ufak bir alakası olmayan bir takımın olması benim canımı sıkan. Kaldı ki bu adamlar Premier Lig'in en iyi oyuncularından oluşuyor çoğunlukla. Tabii burdaki en önemli etken Capello sanırım. Bugüne kadar elindeki kariyere laf eden çarpılır ama şu turnuvadan ve özellikle maçtan sonra yerden yere vuracaklar kendisini. Premier Lig temposunun yanına bile yaklaşamamasını yine anlayabiliriz ama bugün yenilen goller de "E hani nerde kaldı bunun İtalyanlığı?" dedirtiyor. Maç 2-1 ve dakika 60 iken geride sadece bir adam bırakarak Lampard'ın kaleye şut atacağı dünden belli olan bir frikiğe topyekün gitmek Mehmet Özdilek ve Antalyaspor'un bile beceremediği bir iş. Yazık.

Tabii sadece Capello'ya laf etmekle geçiştirilemez bu kepazelik. Terry, Upson ve James üçlüsü, Almanya resmen gole giderken sarı kart uğruna adamı faulle durdurmayı akıl edemeyen Johnson diye gider. Yarından itibaren İngilizler ağır bombalayacaklar Capello'yu, Rooney'i, Terry'i ve tüm takımı. Bu mağlubiyet de sanırım en çok hakemin işine gelecek çünkü bu maçın ardından kendisinin üzerindeki ilgi bir hayli azalacak ama İngilizler'in onu da unutacağını sanmıyorum. Onun da sırası gelecektir ki gelmeli de. O gol verilseydi geyiklerine girmeye gerek yok ama Dünya Kupası 2.tur maçında yarım metreyi görmeyen hakem de olmaz.

Almanya bu galibiyetle iyi sükse yaptı fakat bir sonraki turda Arjantin 2006'nın hesabını görecektir diye umut ediyoruz.

Hiç yorum yok: