21 Mart 2010 Pazar

A True Hero

Manchester United derbisi son 4 maçta olduğu gibi yine United'ın basit hataları sonrası gelen Torres golüyle başladı. Orta sahada kaptırılan top sonrası, Torres Kuyt'un ortasına kafayı vurarken Neville çok uzaklardaydı. Bu dakikadan sonra artık United'ın kocası ünvanını resmen alan Torres, yine Vidic'i madara eder mi beklerken maç başka bir hal aldı.
United'ın geriye düştükten sonraki saldırgan oyununa Benitez'in de anlayamadığımız planı eklenince maç biraz da sıkıcı bir hal aldı. Her top Manchester United oyuncuları tarafından alınıp yeni bir atak için tekrar oyuna sokuluyordu. Bu baskıda gol mutlaka gelecekti. Ve bu baskı sırasında Mascherano'nun ceza sahası dışında çekmeye başladığı Valencia kendini içeri atıp penaltıyı kazandırınca gol geldi. Asıl ilginç olan ise 1-1 olduktan sonra bile Benitez'in geri çekilme ve topu United'a bırakma taktiğinden vazgeçmemesiydi. Geriye kalan bir saatin böyle geçmeyeceği belliydi.

Nitekim öyle de geçmedi. Ji Sung Park bugün orta sahada Rooney'e yardımcı olacak oyuncu olarak sahaya çıkmıştı. Sahanın en iyilerinden olmasına rağmen ilk yarıda birkaç pozisyonda istenileni yapamamıştı. United forumlarında Park'ın değişmesi gerektiğini düşünenler çoğunluktaydı. Fakat son zamanlarında United'da Rooney ile en büyük kahramanı Park, ikinci kez affetmedi. Tekmeye resmen kafa uzatarak golünü attı ve United'ın Liverpool karşısındaki 4 maçlık mağlubiyet serisine son verdi. Tekmeye kafa uzatmak derken mecazi olarak değil cidden tekmeye soktu kafasını Park. Golü attıktan sonra kafası kanıyordu. Park özellikle lig kupasındaki Villa maçından beri United'ın Rooney'le birlikte maçlara direk etki eden en önemli oyuncusu. Böyle bir oyuncuya sahip olmak gerçekten önemli bi ayrıcalık, tabi onu takıma getirip bu hale getirmek de ancak Ferguson gibi hocaların işi.

Liverpool ise gerçekten haline ağıtlar yakılacak bir takım olmuş. Şampiyonlar ligine gruplarda veda ettikten sonra, eldeki diğer kupalar da kaybedildi ve tek hedef şampiyonlar ligine katılabilmek için 4. sırayı kapmak. Ama bugünkü maçla beraber o umutlar da uzak bir hayal oldu. City, Tottenham ve Aston Villa'dan birisi yıllardır süre gelen United, Chelsea, Arsenal, Liverpool kadrosunu bozacak bu yıl.

6 yorum:

Sheed dedi ki...

ağzına vurarım..

park-hater iki arkadaşla izledim maçı, şu dakikadan sonra 'fan-favourite' olur kendisi.. penaltı için webb'e eyvallah..

Svetlin dedi ki...

bana niye vuruyosun olm?

park için çocuğumuzu kesicez burda. sor gürk'e, bu maçı park alır bile dedim maç sırasında.

Orange dedi ki...

(16:13) Svetlin (16:13): park bu maçı alır dayı
ben diyim
s*kini yediğim

(16:13) Gurkan (16:13): hangi park

(16:13) Svetlin (16:13): bizim park olm
espri mi yaptın hehe

Sheed dedi ki...

Orta sahada kaptırılan top sonrası, Torres Kuyt'un ortasına kafayı vurarken...

kaçar mı, kaçmaz..

HotSauce21 dedi ki...

koca muhacır iso...

yalnız bi börek yiyemedik ya neyse

Svetlin dedi ki...

abi bursa'da ayarlayalım bi gün ayıp ediyosun. batug.com börek görsün icabında :laz: