24 Mart 2010 Çarşamba

İade-i Ziyaret

1994 yılında Anfield Road tribünlerine asılan bir pankart. Liverpool'un o zamanlar 18 şampiyonluğu, Manchester United'ın ise sadece 7 şampiyonluğu var İngiltere'de. O zamanlar Liverpool taraftarı başlarına bela olan Cantona ve Manchester United'a bu şekilde cevap veriyorlar. Tabi o şartlar altında hayet güzel bi cevap şekli, zira kimse o günden bugüne geçen sürede Manchester United'ın 11 şampiyonluk kazanacağını tahmin edemezdi.

Hafta sonu oynanan Liverpool maçı sonrası da The King United'ı ziyarete gelmiş. Bir nevi iade-i ziyaret sayılabilir. Bu maçın ardından United 19. şampiyonluğa doğru da sağlam bir adım atmış oldu. Olası bir şampiyonlukta Cantona'nın asıl ziyareti seneye Anfield Road'a giderek yapması da onun karakterine daha çok yakışır sanki.

Bu arada Cantona demişken "bir artı bir" dergisindeki Cantona röportajını okumanızı tavsiye ederim. Benim de dostumuz sn. Pekdoğru sayesinde haberim oldu dergiden ve röportajdan. Cantona'yı seviyorsanız eğer, röportajdan sonra sevgi ve saygınız daha da artacak kesinlikle.

Hiç yorum yok: