30 Mayıs 2009 Cumartesi

Kupasız Hiddink Olmaz

Abramovich sezon ortasında Rusya'dan kankası Hiddink'i göreve getirirken Scolari'den geriye kalan enkazımsı takımı toparlamasını bekliyordu. Hiddink de zaten son yıllarda her katıldığı yarışta ciddi başarılar kazanmış bir kurttu. Chelsea - Hiddink birbirini tamamlayan parçalardı, zaten de bunu kısa sürede belli ettiler.

Ligde şansları azdı, Manchester United ve Liverpool'un arkasında kaldılar. CL'de Iniesta'nın golü olmasa belki de kupayı kazanacaklardı finalde. Barcelona'yı sezon boyunca en çok zorlayan takım oldular tüm dünyada. Fakat tüm bu şanssızlıklara rağmen Hiddink sezonu kupasız kapamadı. FA Cup'ı kazanarak Ada'ya veda etti. Abramiovich ne yapıp edip Hiddink'i tutmalı bu takımda.

1. dakikada yedikleri gole rağmen hemen cevap vererek yarı finaldeki Arsenal maçında olduğu gibi geriden gelerek kupayı kaldırdılar. Maçın adamı Scolari döneminin kayıplarından Malouda. Goller Saha'ya karşılık Drogba ve Lampard'dan. Bir de Malouda'nın çizgiyi geçip de sayılmayan harika bir şutu var. Dikkatimi çeken bir diğer nokta da Ballack'ın şanssızlığı ya da loser'lığı artık bilemiyorum. Bugüne kadar oynadığı finallerde kazanamayan, bi şekilde oynayamadığı finalleri ise kazanan Ballack bugün yine oyuna sonradan girerek kupayı kazandı. Oynasa yine bu gelenek devam eder miydi bilemiyorum.

Everton'da ise yarı finalde Manchester United'ı eledikten sonra kupayı kazanmaya dair inanç oldukça yüksekti. Öne de geçtiler maçta fakat 72. dakikada Lampard tüm umutlarını yıktı Toffees'in. Yine de Liverpool, Manchester United gibi zorlu rakipleri eleyerek buraya kadar gelmeleri büyük başarı. Moyes de büyük hoca olduğunu gösterdi tekrar.

Bu arada Gürkan ve Doğuş kardeşlerim sağolsunlar davet ettiler, gel yaz diye. Böyle bi kadroyla çalışmak benim için onurdur diyerek kabul ettim ben de hemen heh heh. Güzel işler çıkacak inşallah.

2 yorum:

Orange dedi ki...

hoşgeldin dayıcım

Unknown dedi ki...

İsmail, Hiddink "Bu yaştan sonra ben ancak torun severim." diyor. Ancelotti gelir büyük ihtimalle.