4 Ocak 2011 Salı

Ziya Doğan'la Rebuilding


Şu sıralar 3.Konyaspor dönemini yaşayan Süper Lig'imizin Old School Coach'larından Ziya Doğan'ın ikinci Konya macerası yanlış hatırlamıyorsam Konya'ya ayak bile basmadan sona ermişti. Yine Hüsnü Özkara ile başlanan bir sezon içinde geldiği Konyaspor'un kadrosunun yarısını devre arasında göndermeye kalkınca, yönetim 3 gün içinde çileden çıkıp paketlemişti kendisini.
Kadroya gördüğümüz kadarıyla sezon başında Messi'lerin, Xavi'lerin alınmadığı ve gelenlerin gidenlerden ciddi anlamda ne fazlası var sorusuna hiçbir cevap bulamadığınız bu sezonda devre arası da aynı akıbet sürüyor. Birilerinin gelmesi zaruri olsa da gene bir alay adam da gidiyor, üstelik yararlı olabilecekken. Almanya milli takımlarının alt yapısının gol rekorlarını kıran, en azından kadrodaki bir sürü adamdan daha yetenekli olan, hiçbir şey için olmasa bile geçen yıl playofflarda Karşıyaka'ya attığı gol için bile özel olan Erdal Kılıçaslan da gidenlerin arasında (O muazzam gün için Gürkan Menteş'e her gün rep veriyorum, büyük katkı verdi o gün.).


Konyaspor, bu sezon borçlarını ödeme hedefiyle bütçeyi fazla zorlamak istemedi, o nedenle de kurulan kadronun bu anlamda makul bir tarafı var ama bu kadar yapboz sevdalısı Ziya Hoca'nın karambole başarılı bir coaching sezonu arkasından, GM olduğu bir NBA takımıyla yapacaklarını hayal ettim bir an için, can sıkıntısından Kobe'yi 3-4 kez takas edip geri aldığım NBA Live yıllarıma dönüp, kendime haksızlık ettiğimi anladım.

1 yorum:

Sir Douglas McGiven dedi ki...

soyleyin, manchester'dan bir haber mi var?

yoksa sir'un gozyaslari mi bu yagmurlar?